2016. március 21., hétfő

TÁRSADALMI MÉLYPONT A SÉRÜLT GYEREKEK LEMALACOZÁSA KAPCSÁN

BERKECZ BALÁZS BLOGJA
Szerző: Berkecz Balázs
2016.03.21.


Mint ismeretes, Szigetvár állatorvos végzettségű polgármestere szerint a nem százszázalékos, hátrányos helyzetű gyerekeket a beteg malacokhoz hasonló módon elkülönítetten, a múlt rendszer felzárkóztató iskoláihoz hasonló rendszerben és nem integráltan kellene tanítani. A téma természetesen Szigetváron is széles körben beszéd tárgya lett, miután tévék és újságok foglalkoztak a kijelentéssel. Valaki odáig ragadtatta magát a szigetvári polgármester védelmében, hogy a „korcs” gyerekek tömeges lemészárlását is kívánatosnak gondolta. Ezt a nyílt levél-szerű Facebook-posztot sajnos több, mint százan kedvelték eddig, köztük az MSZP szigetvári elnöke, az önkormányzat külsős bizottsági tagja is. Azt hiszem eljutottunk Szigetváron a "malacozás" kapcsán a társadalmi mélypontra. 

Miután privátban Szigetvár külsős főépítésze vagyok, ezért a megbízásommal játszom, amikor kritikát fogalmazok meg a város polgármesterével szemben, de neveltetésemnél, igazságérzetemnél és politikai meggyőződésemnél fogva nem tehetem meg, hogy ne reagáljak Vass Péter polgármester szavaira.

Szerintem Európában és Magyarországon nincs rendjén, hogy szegregálják a gyerekeket. Ezt mondja az Európai Unió szakpolitikája is.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.