2016. március 10., csütörtök

TÖBB PÉNZT A KORMÁNYZATNAK, TÖBB PÉNZT A GENGSZTEREKNEK!

B-IRODALOM BLOG
Szerző: Szepessy Vivien
2016.03.10.


Kiskapitalista kalauz / Szócikkek
'G', mint Gengszter

Vannak elsődleges gengszterek. Messziről felismerni őket. A kupálódott réteg öltönyben, nyakkendőben, hatalmas luxuskocsival, szőke bombázóval. A kupálatlan pólóban, vastag aranylánccal, hatalmas luxuskocsival, szőke bombázóval. A kupálódott politikus, de legalább vezető. A kupálatlan gyakorlati ember, foglalkozása meghatározhatatlan, de leginkább "kereskedő".

Közös pontjuk a kétes ügylet. Akinek nincs kétes üzlete, az kétes vállalkozásban dolgozik. Hiszen kétes ügyletek nélkül, tisztességes munkával megélni ebben az országban igencsak kétes vállalkozás.

Senki sem tudja, mennyi a kétes ügylet. Talán az egész ország egy kétes ügylet. Talán az egész kóceráj kétes vállalkozás. Talán csak el akarják hitetni velünk a kétesek, hogy mi nem vagyunk részesei ennek a kétes ügyletnek. Pedig.

Talán ezekből a ~ből alakul az igazi Magyar Út (körök). Ott, ahol „négy-öt gengszter összehajol.” Mi lehetne hitelesebb ennél? Hiszen ők valóban önmagukat adják. „Egy bűnöző államban nem lehet a polgároktól sem erkölcsöt várni.” (Cenz né meg az ura: Németh László felelős ezért az idézetért.)
ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.