2016. március 8., kedd

TÖRÖKUGRATÓ, AVAGY ENNYIKE

K ÚR ÍR
Szerző: szeletommy
2016.03.08.


Kérem szépen, én már értem. Vagy legalábbis azt hiszem, hogy értem, és persze, nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik. De paradox módon esetünkben nem is a hír számít, hanem az elterjedése: az a nagyobbik baj. Természetesen arról van szó, emelt-e Orbán Viktor vétót a tegnapi uniós csúcson, és ha igen, miért nem?
Az eddig világos, hogy tegnap EU-csúcsot tartottak az Unió és Törökország között kötendő vagy nem kötendő menekültügyi egyezményről. Erős ellenfelek huzakodtak egymással, Törökország megkéri az árát a közreműködésnek, az Unió igencsak gyanakodva méregeti a török feltételeket, parázslanak az indulatok a zárt ajtók mögött folyó tárgyalásokon – ebbe a légkörbe robban bele tegnap budapesti idő szerint 19:44-kor Kovács Zoltán kormányszóvivő Twitter-bejegyzése:
„PM #Orban has vetoed EU-Turkey plan to relocate asylum seekers directly from Turkey.”
Miszerint Orbán Viktor megvétózta volna a Törökországból érkező menekülők uniós letelepítését. Hát, nagyon hihetően hangzott, annyi biztos: és a hír közlésének pillanatában senkinek sem jutott eszébe, hogy hiszen vétójoggal élni csak a szavazáskor lehet, márpedig hol voltunk még akkor bármiféle voksolástól! Ráadásul a csúcstalálkozó pár percre tényleg megszakadt, de nem azért mert Orbán megszakította volna egy mindent eldöntő mondattal, hanem azért, mert egyszerűen tartottak pár perc szünetet a fáradt diplomaták.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.