2016. április 21., csütörtök

A CSIRKEFOGÓK ÉS A GAZEMBEREK MÁR A SPÁJZBAN VANNAK

24.HU - POSZT ITT
Szerző: Nagy Bandó András
2016.04.21.


Bizalom. Gyönyörű szó, alapkifejezés, sok minden múlik rajta. Évek óta mondogatom, hirdetem: ebben a fura, kiszámíthatatlan világban is alapozhatunk a bizalomra.
Mondok egy példát, mert nemcsak beszélek erről: az utóbbi években többször megesett, hogy a könyves pavilonomnál, vagy a vásározó, fesztiválozó sátramnál olyan ember szeretett volna vásárolni a könyveimből, akinél éppen nem volt pénz, akinek már üres volt a pénztárcája, vagy éppen abban a percben több könyvre nem mert költeni, de vett volna még néhányat. Ilyenkor fölajánlottam, hogy nyugodtan vigye el a kinézett könyveket, én fölírom, hogy mennyit fog utalni, odaadom a számlaszámom, ő pedig a nevét és a telefonszámát adja meg, és ha elutalta az összeget, küldöm a nyugtát vagy a számlát, amit szeretne. Egyszer sem volt gond, és utólag is köszönték a bizalmat.
Az ember nemcsak azért tesz effélét, mert segít valakin, de azért is, hogy tanítson másokat: bizalommal lehetünk egymás iránt, csak oda-vissza jól működjön, és mindketten tisztességesek és becsületesek legyünk.
Mindezt azért meséltem el, hogy mutogassam, ilyen mentalitással élek, így élünk, és emiatt még inkább fájó és bosszantó, ha átvernek bennünket.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.