2016. április 15., péntek

A KISGÖMBÖC IPARI TANULÓ MÉSZÁROS LŐRINCHEZ KÉPEST

SZTÁRKLIKK BLOG MAGAZIN
Szerző: Jabronka Richárd
2016.04.15. 

Napi öt millió forinttal gazdagodhat Mészáros Lőrinc. Ez annyi pénz, amennyiből naponta egy kis garzont, egy meglehetősen jó gépjárművet, vagy éppen huszonötezer darab Király utcai kétszáz forintos pizzaszeletet lehetne vásárolni. A baj csak az, hogy ez a pénz az államot illetné és nem őt. Feltéve, ha fizetne kötbért egy tender után, de nem tesz ilyet, mert Polt Péter legfőbb ügyész nem tartja indokoltnak.
Mészáros Lőrinc cége is része a konzorciumnak, amely 33 milliárd forintért fejlesztheti 66 magyar település, nagyjából 300 ezer ember ivóvízellátását. A munkát tavaly szeptember 30-áig be kellett volna fejezni, ellenkező esetben a kivitelezőnek naponta 5 millió forint kötbért kellene fizetni - írja a 24.hu.

Ennek ellenére mégsem fejezték be a munkálatokat, azok a mai napig tartanak, hiába fizette ki az oligarchának a teljes összeget a kormány. Az elvégezetlen munka fantomigazolásai és a kifizetetlen kötbér miatt Varju László, a DK alelnöke Polt Péterhez fordult, aki szerint "a büntetőeljárás megindítására feltételezések alapján nincs törvényes lehetőség", mert csak akkor lenne, ha "a hatóságok tudomására olyan tényre utaló adat jut, melyből megalapozottan lehet bűncselekmény gyanújára következtetni".



ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.