2016. április 14., csütörtök

NÉMETORSZÁG ESETE A TÖRÖK ELNÖK FARKÁVAL: HELLÓ XIX. SZÁZAD!

MANDÍNER BLOG
Szerző: bakó.bea
2016.04.14.

Recep Tayyip Erdoğan egy nagyon érzékeny lelkű ember: már persze amikor nem tüntetések erőszakos feloszlatásáról, terroristákkal való kapcsolatairól vagy újságírók bebörtönzéséről van szó, hanem amikor ezeket szóvá téve rajta viccelődnek.
Először egy – egyébként szörnyen lapos, de legalább a politikai tevékenységére szorítkozó – dal miatt csapott diplomáciai patáliát (ilyesmire kicsit enyhébb verzióban mondjuk sajnos láttunk már közelebbi példát is). Majd amikor egy másik komikus az EU-tagjelölt (!!!) Törökországban tapasztalható politikai visszásságokon kívül Erdoğan vélt szexuális szokásaira és farka méretére is utalást tett egy versben, abból már büntetőügy lett. A szólásszabadsággal és toleranciával megáldott, fejlett Németországban történetesen egy 140 éves tényállás alapján akarják az „átlag becsületsértésnél” szigorúbb büntetéssel sújtani szerencsétlen (egyszerűen csak bunkó) humoristát, hiszen Erdoğant nem szabad megsérteni – főleg, amikor sokak reményei szerint ő fogja (dehogy fogja!) megszabadítani Európát a migránsáradattól.
Jan Böhmermann egyébként egy tényleg vicces komikus – már annak, aki értékeli a német humort. Az ő munkája például a német túl-toleráns, „arra büszke, hogy semmire sem büszke” attitűdöt találóan kifigurázó „Be Deutsch” videó, amiről nem csak a 888-nak, de a lengyel miniszterelnöknek se esett le, hogy irónia. Pedig az, és milyen jó. Nem úgy, mint az Erdoğan vers, ami hagyján, hogy bunkó, de még csak nem is vicces.
ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.