2016. április 2., szombat

ŐRÜLT BESZÉD ÉS RENDSZER SINCS BENNE

JOG-ÁSZ BLOG
Szerző: Dr. Sándor Zsuzsa
2016.04.02.


Hamlet „őrült beszédében” legalább rendszer volt, miként azt Polonius megállapította. Nem úgy, mint Illés Zoltán egyre vadabb nyilatkozataiban.
„Én most is benne vagyok a nagypolitikában, hiszen alakítom a közéletet! Hárommillió ember nézte meg a városligeti akcióról készült videót!”- mondta a volt fideszes környezetvédelmi államtitkár legutóbb. Ha igaz a szám, akkor tényleg elég sokan röhöghettek azon, amint a volt parlamenti képviselő lila fejjel ordítozik a rendőrrel és annak arcába mászva veri le fejéről a sapkát. Mindezt a városligeti fák védelmében. Bár az incidens után a mi hős környezetvédőnk gyanút fogott: hátha nem is rendőr volt az illető. Valaki más bújhatott rendőr-uniformisba – véli. Hihetnénk, hogy talán maga Pinochet (akire Illés szerint ez a szerencsétlen fakabát hasonlított), persze ha nem tudnánk, hogy a chilei tábornok már tíz éve halott.
De igazán nem kellene megrökönyödnünk egy kis ordibáláson. Mi ez ahhoz képest, hogy Illés Zoltán ex-államtitkár, hatalma teljében még a természetvédelmi őröknek is éles lőfegyvert adott volna a kezébe. Valóságos „ranger-szolgálatot” hozott volna létre belőlük. És persze a vízügyet is "félkatonai szervezetté" alakította volna át, miként ez Dr. Illés honlapján ma is olvasható.


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.