2016. május 4., szerda

DONALD TRUMP LETT A REPUBLIKÁNUS ELNÖKJELÖLT

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: Christopher Adam
2016.05.03.


Nulla pártpolitikai gyakorlattal, de nyilvánvaló és most már bizonyított politikai érzékkel, Donald Trump milliárdos üzletember, valóságshow sztár, illetve a leghangosabb demagóg lett a Republikánus Párt elnökjelöltje. Kedden Donald Trump megnyerte Indiana állam előválasztását (52 százalékot szerzett az üzletember Ted Cruz 37 százalékához képest). Trump nem csak a fehér, kevésbé vallásos munkásosztályt nyerte meg párton belül, de Indiana államban az evangélikus, újkeresztény bázis is őt választotta Cruzzal szemben. Ezért a 45 éves Cruz – aki feltehetően most már a jövő felé néz és jövője lehet is párton belül – felfüggesztette elnökjelölti kampányát.

Cikkem írásakor (kedd este féltízkor) Donald Trump 1.041 delegátust szerzett és összesen 1.237 kell ahhoz, hogy elnökjelöltnek koronázzák. Ezt a szintet most már biztosan eléri, hiszen egyetlen kihívója – John Kasich – teljesen esélytelen. A párt elnöke - Reince Priebus – kedd este be is jelentette, hogy mától Donald Trump a republikánus párt elnökjelöltje és hogy most már a hangsúlyt arra kell fektetni, hogy a lezüllesztett, szétesett jobboldali párt egységesen induljon Hillary Clinton elnökjelölt ellen.

Donald Trump kétségkívül tehetségesnek és egyben teljesen etikátlannak bizonyult korlátlan demagógiában. Egyértelmű, hogy az amerikai társadalom egy masszív szelete elfordult a politikai establishmenttől és méreggel vonult az urnák elé Trumpra szavazni...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.