2016. május 14., szombat

ÉS AKKOR ORBÁN MEGHÁTRÁL

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2016.05.13.


A magyar kormány jelenleg azt a taktikát alkalmazza, melyet Kutuzov tábornok Napóleon ellen az oroszországi hadjáratban. Folyamatosan hátrál, közben a felperzselt föld módszerét használva gyengíti az előre törő ellenséget. Kérdés, hogy Borogyinónál sikerül-e döntetlenre kihoznia a csatát, így hiába esik el Moszkva a franciák inkább pakolnak, és iszkolnak vissza nyugatra, mielőtt mindenki éhen hal vagy megfagy. Türelem, rövidesen lefordítjuk mindezt a mai magyar viszonyokra.

Nem úgy ismerjük a magyar miniszterelnököt, mint aki megijed egy kis szócsatától, sőt, igazából akkor van elemében, ha valakivel ölre mehet. Egyetlen csoport van a környezetében, akivel nem szokott nyíltan harcba bocsátkozni, ez pedig a magyar választópolgárok közössége. A sorsa (és persze pártjáé és kormányáé is) ugyanis annak a mintegy nyolcmilliós tömegnek a kezében van, amely 2018-ban véleményt mondhat a ténykedéséről.

A Fidesz politikai jövője tehát attól függ, milyen gondolatok kavarognak majd a magyar választópolgárok fejében akkor, amikor be kell valahová húzniuk az X-et. Vegyük a jelenlegi helyzetet: gondolhatnak arra például, hogy a kormánynak sikerült rendesen szétzilálnia az iskolarendszert, lerohasztania az egészségügyet, trafikkoncessziókkal és földárverésekkel kitömnie a haverok zsebeit, jegybanki alapítványokon keresztül milliárdokat eltapsolnia, méregdrága stadionokat építenie a halovány magyar focistáknak, de akár az is beugorhat a voksolásra készülő honpolgárnak, hogy a brókerbotrányoktól senki sem mentette meg őket, miközben az sem biztos, hogy a főbűnösök ellen vádat emelnek...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.