2016. május 30., hétfő

KŐRÖSI CSOMA SÁNDOR ÚJRATÖLTVE

KANADAI MAGYAR HÍRLAP
Szerző: Göllner András
2016.05.29.


Érdekes, hogy az összes EU-tagállam közül, egyetlen egy sem működtet egy olyan programot, miniszterelnöki hivatalának közvetlen égisze alatt, mint amilyen a magyar Kőrösi Csoma Sándor Program. Ha a kanadai Liberális miniszterelnök egy ilyen programot be merészelne vinni irodájába, és azt politikai sameszai működtetnék, úgy repülne helyéről, mint egy vadkacsa kinn a prérin a vadász szezon elején.

Nem tudom, egyáltalán ébren van e valaki a témában odahaza, vagy e tájon, de amit a magyar miniszterelnök művel a Kőrösi Csoma Sándor Program égisze alatt az nem magyarságtudat-fejlesztésről, hanem Fidesz népszerűsítéséről, a párt határon túli szavazó táborának növeléséről szól, puha eszközök bevetésével, és a magyar adófizetők pénzén.

Mért nem egy politikailag semleges alapítvány finanszíroz ilyen programokat Magyarországon, mint ahogy az szokás máshol? Megmondom. Azért mert abból a Fidesznek semmi politikai haszna sem lenne. Mit csinál az a kanadai magyar szervezet, amelyik kap egy ösztöndíjas „kisangyalkát” Orbán Viktortól? Kinyalja az adományozó fenekét. Világos?


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.