2016. május 18., szerda

LENTNER: AZ MNB-ALAPÍTVÁNYOK PÉNZEI A FIDESZ GYŐZELMÉHEZ KELLENEK

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Ténytár
2016.05.18.


Lentner Csaba, a Magyar Nemzeti Bank egyik alapítványának kuratóriumi tagja már korábban sem rejtette véka alá, hogy mit gondol az Alkotmánybíróság döntéséről az MNB-alapítványok működésével kapcsolatban. Legújabb nyilatkozata azonban egészen megdöbbentőre sikeredett, főleg azért, mert annak némi igazságtartalma is van

A közgazdász nyíltan beszélt arról, hogy az MNB-alapítványok pénzére azért van szükség, hogy ráerőltessék az oktatókra, majd az emberekre azokat az új társadalompolitikai és gazdasági nézeteket, amelyek segítik a Fidesz 2018-as győzelmét. Lentner Csaba ebben az esetben vagy hülyeségeket beszélt - felmerül a kérdés, hogy mit is keres egy MNB-alapítvány kuratóriumában -, vagy csak szimplán kifecsegte, hogy az MNB vezetése és a kormánypárt összejátszik, és olyan mint jegybanki függetlenség már régóta nem létezik. 

Mindeközben újabb és újabb érdekességek derülnek ki az alapítványok működésével kapcsolatban. Legutóbb például több tízmillió forint közpénzt költöttek el egy zongorára, az ügyészség pedig a törvénytelen működéssel kapcsolatos feljelentést három nap alatt söpörte le az asztalról.


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.