2016. május 23., hétfő

SOROS ÉS A MAGYAROK

BEKIÁLTÁS BLOG
Szerző: Kabai Domokos Lajos
2016.05.22.


Tele a magyar sajtó annak bemutatásával, hogy mi mindent köszönhetnek Soros Györgynek a Fidesz öregjei. Csak a hétvégén a Magyar Nemzet és a Népszabadság is közölt, egymástól némileg eltérő, listát arról, mikor és hogyan kapott támogatást az amerikai-magyar nagytőkés pénzéből Orbán Viktor, Szájer József, Németh Zsolt, Kövér László, Schmidt Mária, Stumpf István, Kulin Ferenc, Kovács Zoltán, Jeszenszky Géza, Bába Iván, Cséfalvy Zotán, Hörcsik Richárd, Illés Zoltán, Deutsch Tamás. És persze mindenki arról cikkezik, hogy Orbánék miként harapdálják az egykor őket etető kezet.

Magam is azt gondolom, hogy nevezettek magatartása fölöttébb amorális. Viszont azzal se álltassuk egymást, hogy váratlan ez a hozzáállásuk. A különféle monográfiák szerint a Fidesz alapító vezetői már a kezdetekben fittyet hánytak a törvényességre. Vagyis az első perctől kinyilvánították, hogy a hatalom érdekében bármikor készek átlépni bármilyen konvención. A visszaemlékezők szerint a cinizmus, az önérdekek mindenek feletti érvényesítése már a Bibó kollégiumban sajátja volt e társaság hangadóinak.

Dr. Kende Péter : „A Viktor” című könyvében példák sokasága olvasható Orbán Viktor akarnokságáról. Arról, hogy már a kezdeti időkben az volt a módi: ha valaki nem értett egyet a vezérekkel, akkor azonnal válasz elé állították – lépjen ki a pártból. A könyv oldalakon keresztül tárgyalja azt a hiábavaló küzdelmet, amit a belső pénzügyi vizsgálóbizottság folytatott, hogy feltárja a szervezet pénzügyi helyzetét, a könyvelésben a számviteli törvény előírásainak sorozatos megsértését, s hogy miért díjaznak önkényesen egyeseket. És akkor még nem említettük, hogy a párt- és a pártvezetők magánvagyonának megalapozása mindenki által tudottan, sőt oknyomozó újságírók által a nyilvánosság elé tárva, enyhén szólva is kétséges eszközökkel történt...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.