2016. május 20., péntek

USA ELNÖKVÁLASZTÁS: FORDÍTOTT TEHETSÉGKUTATÓ?

VÁLASSZUNK BLOG
Szerző: Válasszunk
2016.05.20.


Úgy néz ki az előválasztási kampány, mint egy verseny, ahol a legkevésbé alkalmas jelöltet keresik. Trumpot sokféleképpen lehet értékelni, de a leg pozitívabb képben is dominánsak a sötétebb színek. És nem véletlenül. Még akkor sem, ha több versenytársánál. Érteni vélem, hogy a cél elsősorban egyszerű: Felismerve, hogy a politikai elit "politikailag korrekt" semmitevése sehova nem vezetett, nem volt megoldás, ezzel szemben határozza meg magát. Ez viszont csak akkor lehet, ha nem lesz politikailag korrekt. Erre az üzenetre van valós igény is, de Trump ezen belül a hangosabb üzenet érdekében "fullba nyomja a kretént". Tényleg a Megasztárban lenne a helyük. Az üzleti sikerei alapján viszont valószínűleg nem hülye, így kérdés milyen lenne elnökként.

Eddig nem Clinton ellen kampányolt, és Clinton relatív népszerű voltához hozzá tett, hogy sok eddigi kihívója nem kezdte el igazán keményen támadni a volt First Lady-t. Ez a helyzet most változik, és a Clinton elleni kampányba könnyen belehúzó Trump könnyen talál támadási felületet a volt First Lady-n. Alapvetően ugyanis Clinton túl sok támadási felületet hagyott szabadon. Hiszen az eddig kampány során sokszor hangzott el egy-egy valótlan állítás kapcsán a "misspeak" kifejezés. Olyan dolgokra amire egyszerű nyelvbotlást józan ész szerint nem nagyon lehet rámondani.
 
Akkor tegyük fel a kérdést: Pár hasonlóan sértő "misspeak" milyen nyomokat hagyhat feszült helyzetben diplomáciában, külpolitikában? Ha egy külpolitika területén mozgó profi politikus ilyen szinte nem képes uralni azt, hogy mit mond, akkor már erre a feladatra is alkalmatlan. Vajon milyen félrebeszélések árnyékolnák be az USA jövőjét, ha Mrs Clintont megválasztanák?
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.