2016. június 10., péntek

A NAP KÉRDÉSE: SPÉDER MIKOR MEGY SZÁNKÓZNI?

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondo
2016.06.10.


Ezekről ne maradj le!

Rég nem láttunk ilyen drága gödröket Magyarországon (Átlátszó, Index)
Magyar tulajdonosú bank bukkant fel a Panama-botrányban (Direkt36)
Botrányos médiakampánnyal és állami akciókkal lövetik ki Spédert (444, HVG, 444, 444)

Ha van 3 perced:

Rég nem láttunk ilyen drága gödröket Magyarországon
A Q Pharma Kft. uniós támogatással akart tápszergyárat építeni Bicskén. Közel hatvan gödör kiásásáig jutottak, de a beruházó a menekültekre mutogatva lefújta a beruházást. A Nemzetgazdasági Minisztérium ettől nem jött zavarba, késznek nyilvánította a projektet és ki is fizetett nagyjából félmilliárd forintot a cégnek. Egy másik, offshore kézből a Q Pharma előző ügyvezetőjéhez került vállalat 62 millió forintból nem épített ugyanoda semmit. (Átlátszó, Index)

Magyar tulajdonosú bank bukkant fel a Panama-botrányban
A gibraltári és szlovák pénzügyi felügyelettel is meggyűlt a baja a karibi területről induló, magyar tulajdonosú Loyal Banknak. A pénzintézet sokat levelezett a Mossack Fonseca ügyvédi irodával, amelytől számtalan irat szivárgott ki offshore ügyletekről a Panama-botrányban. A dokumentumok arra utalnak, hogy rejtett tulajdonosú vállalatok is nyithattak számlát a Loyal Banknál, amely szerint csak félreértésről van szó. (Direkt36)

Botrányos médiakampánnyal és állami akciókkal lövetik ki Spédert
Látványos össztűz zúdul a Fideszhez köthető média felől Spéder Zoltánra, akivel szemben épp most keményített be a kormány. Az Index- és FHB-tulajdonost – aki korábban még állami hátszéllel vette át a takarékok felett az uralmat – szinte a teljes  kormányközeli média támadja, plusz az államgépezet jogszabályokat szab át, hogy ne legyen jó neki. Lázár János még mindig Spéder a barátjának mondja magát. (444, HVG, 444, 444)

Az ügyészséget csak azért támadják, mert „elnyugatizálódtunk”
A rendszer egyik legfontosabb pillére az ügyészség, amelynek függetlensége biztosított, mondta Orbán Viktor, aki elképzelhetetlennek tartotta, hogy a szervezetet „politikailag” támadják, ám ma már ez természetes, mert „elnyugatizálódtunk”. Mellesleg a testület annak ellenére sem nyomoz a „kitiltási ügyben”, hogy a bíróság szerint felderítetlen, ki állt a korrupciós kísérlet mögött. A legfőbb ügyész viszont épp mostanában vett luxusházat. (Index, Magyar Nemzet, Népszabadság via 444)

Szinte csak betegből nincs hiány az egészségügyben
Hiába kerül valaki az ország nyugati felében kórházba, áldatlan állapotokra készülhet. Az Átlátszó cikksorozatának mostani helyszínén fertőtlenítőszerből, orvosból és nővérből sincs elég, pedig utóbbiakat a városban is képzik. Egy betegnél hiába kaptak negatív eredményt bakteriális fertőzésre, mégis erre adtak neki antibiotikumot és a felesége szerint a tényleges diagnózis helyett szándékosan mást írtak a zárójelentésbe. (Átlátszó)

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.