2016. június 29., szerda

GAZEMBEREK!

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: TAMÁSGÁSPÁRMIKLÓS
2016.06.29.


Mindenki tudja, mi történik a budapesti Városligetben. A műveletlen, újgazdag, parvenü jobboldal törleszkedni óhajt a Habsburg-királyság szakrális emlékéhez a Várban, amiből neki már csak a Horthy-korszakra is alig emlékeztető, harmadlagos utánzat jut, ezért aztán zűrzavaros, eklektikus, fölvágós művészeti plázát létesítenek a Liget területén, s akár az Orczy-kertben és a Római-parton, vágják a fákat, irtják Budapestet, ahol érik.

Ma a tiltakozókat – a Ligetvédők és mások megpróbálták akadályozni a rombolást – és támogatóikat, „a beruházó”, vagyis a kormányzat megbízottai által fölbérelt neonáci rohamosztagosok zaklatták, gyalázták és bántalmazták. A magyar állami rendőrség, ahelyett, hogy megakadályozta volna a „biztonsági cégnek” álcázott bérnyilasok által elkövetett nyilvánvaló jogsértést, „föloszlatta a demonstrációt”, azaz meggyalázta a környezet- és kultúravédő tüntetők alkotmányos jogait. Képesek voltak Szabó Rebeka XIV. kerületi alpolgármestert (PM) is „elvezetni”, azaz erőszakkal eltávolítani „az építési területről”. (LMP-s helyhatósági képviselők is ott voltak. A két zöld párton kívül más politikai szervezetet nem láttunk a támogatók között.) Az „eseményről” készült videókat és fényképeket az olvasó megtekintheti minden magára valamit is adó internetes újságban, portálon, blogon.

A kifinomult kulturális viták itt és most véget értek. Itt már a brutális, ostoba, közönséges és önző parancsuralom áll szemben a fákat, bokrokat, madarakat, kisgyerekeket, sétálókat és barangolókat (és az autonóm művészetet!) védelmező, szelíden öntudatos és türelmesen határozott honpolgárokkal, akik valamennyiünket képviselnek. És akik kiérdemelték valamennyiünk háláját és nagyrabecsülését...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.