2016. július 28., csütörtök

PÁR MILLIÓ MEGINT KIMARADT A FIDESZES VAGYONNYILATKOZATBÓL

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondo
2016.07.27.


Ezekről ne maradj le!

Már megint kimaradt pár millió egy vagyonnyilatkozatból (Direkt36)
Az uniós milliárdokból felújított Hollókőn épül a fideszes Becsó háza (Átlátszó)
Bűnözők is vásárolhattak letelepedési kötvényt (MNO)

Ha van 3 perced:
Már megint kimaradt pár millió egy vagyonnyilatkozatból
Újabb politikusról derült ki, hogy nem töltötte ki megfelelően a vagyonnyilatkozatát. A most nyilvánosságra került ügyben a fideszes képviselő Becsó Zsolt hagyta ki az egyik cégét, szándékosan, egy kiskaput kihasználva. Mint mondta, a cég közös a testvérével, nem a sajátja. A vállalkozás összesen 54 millió forint állami és uniós támogatást zsebelt be, de a nyilatkozatban se pénz, se cég. (Direkt36)
 
Az uniós milliárdokból felújított Hollókön épül a fideszes Becsó háza
Az 1987 óta a Világörökség részeként nyilvántartott Hollókőre az elmúlt években mintegy 2 milliárd forint uniós támogatás érkezett. A pénz több mint felét két vállalkozás kapta különböző építési munkákért. Az egyik cég ingatlana a falufelújítással egy időben megszépült, a másik cégnek pedig 500 millió forint EU-s támogatás segítségével hamarosan wellness szállodája nyílik a település szélén, a fideszes képviselő, Becsóék épülő háza mellett. (Átlátszó)
 
Csak nem adja fel a túlkoros HÖK-elnök
Török Márk szegedi HÖK-elnök bírósági felülvizsgálatot kezdeményezett az őt az elnöki székből elmozdító egyetemi döntés ellen. Egy tavalyi törvénymódosítás miatt minden bizonnyal törvénytelen volt Török legutóbbi elnökké választása, így az egyetem megsemmisítette a választásról szóló HÖK-ös döntést. A tizenkét éve regnáló HÖK-elnök nem hagyja magát és fellebbez. (Átlátszó)
 
Játszótér helyett halálcsapdát építettek a Várban
Nyílt közbeszerzés nélkül, hirdetmény nélkül, tárgyalásos eljárással választotta ki az önkormányzat annak az egyébként 40 millió forintot kóstáló játszótérnek a kivitelezőjét, amelyet egy héttel az ünnepélyes megnyitó után le is kellett zárni. Az önkormányzat nem foglalkozott a szülők panaszával, akik végül saját pénzen független szakértőt fogadtak. Ő szintén alátámasztotta, hogy balesetveszélyes a játszótér. (444)
 
Bűnözők is vásárolhattak letelepedési kötvényt
Tűzzel-vassal küzd a kormány a menekültek ellen, de tehetős bűnözők azért jöhetnek. A letelepedési kötvényhez szükséges az erkölcsi bizonyítvány, amelyet viszont abban az országban kell kikérni, ahol az ember bejelentett lakhelye van. A megoldás azonban egyszerű: csak át kell jelentkezni egy adóparadicsomba, ahonnan jöhet a tiszta bizonyítvány. (MNO)
 
Ha van még 2 perced:
A HVG és a Medián közös felmérése szerint a közvélemény annyira korruptnak tartja a Fidesz-kormányt, mint anno a szocialistákat. (HVG)
 
MNB-s pénzből épül 81 millió forintos szobor, a megrendelő alapítványt nagy eséllyel a reformációs szobor miatt hozták létre. (Átlátszó blog)
 
Megbírságoltak három nagy hulladékkal foglalkozó céget kartellezésért. Nem csak megbeszélték egymás közt a feltételeket, de még szerződésbe is foglalták. (444)
 
Gyanús a hatmilliárd forintos EU-s pályázat. A képzésre nyert pénzből akár egyetemi félévekre is futotta volna. (Index)
 
Tovább épül a szuperdrága, M4-es autópálya. Ez volt az a beruházás, amely kilométerenként közel 4 milliárd forintba került, de a Simicska-Orbán háború kirobbanásakor leállították. (Index)
 
Nyilvánosságra került a levél, tényleg toborzásra hívták a győri közmunkásokat. Nem kötelező elvállalni az állást, de a közmunkás bánhatja, ha visszautasítják. (Index)
 
Még mindig sokan dolgoznak zsebre a Forma-1 magyar futama alatt. Az online pénztárgépekkel kapcsolatban javult a helyzet, a szállásadók még mindig ezerrel mutyiznak. (Index via VG)
 
A Network blog infografikája arról, hogy hogyan változott a Simicska-médiabirodalom közönsége. (Network blog)
 
Kétszeresére nőtt a magyar olimpiai csapat részvételi költsége, a négy évvel ezelőttihez képest. Ugyan csak három sportolóval többen utaznak, de több háttérembert és repianyagot visznek. (Napi)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.