2016. július 20., szerda

RÁKGYÓGYSZER

TUAREG BLOG
Szerő: Tuareg
2016.07.20.



Az emberi test egy precíziós szervezet. És ebben tökéletesen hasonlatos egy működő társadalomhoz. Ezért aztán a betegségeik is hasonlóak. Tessenek kicsit megállni, és elgondolkodni: vajon mi az a társadalomban, ami pont úgy működik, mint a testben a rák? Igen, a korrupció az. Elkezdődik kicsiben, és ahogy egyre többen csinálják, egyre védtelenebbé válnak a normális közösségi sejtek. Egyre fogynak az erőforrások, egyre kevesebb jut a valódi munkamegosztásban résztvevő hasznos szerveknek, és egyre több a terjeszkedő, magáncélú korrupciónak. Aztán bekövetkezik a pillanat, mikor a társadalom rákja: a korrupció végül fölzabálja a szervezetet. Tán csak egy különbség van: az emberi test rákja megöli a szervezetet magával együtt, így legkésőbb a halál pillanatában maga is elpusztul. A társadalmi rák, a korrupció elindítói azonban kimentett magáncélú javaikkal leléphetnek, és tovább élhetnek, a kirabolt, tönkretett társadalom pedig ott marad összeomlottan.

A társadalom rákjának VAN gyógyszere. Legelőször is: a közgondolkodás. Ha mindenki elutasítja a korrupciót, akkor nem találnak újabb sejteket a korrumpálni akarók. Minél többen gondolják úgy: a korrupció egyetlen ellenszere, ha abban nem veszek részt, és bárki is csinálja: nem tűröm el, annál nagyobb az esélye, hogy a közösségi immunrendszer megállítja, és legyőzi a burjánzást. Aki elkezd méricskélni, hogy kinek a korrupciója a nagyobb és rosszabb, máris részévé válik a társadalom védtelenné tételének. A korrupciós ráksejteknek ugyanis nincs színe, mindegy, hogy narancs, vörös, zöld vagy épp kék, mind öl. Aki a kéket eltűri, mert az neki elfogadható, az a többinek is helyet csinál. A korrupció csak úgy irtható ki, ha teljesen elpusztítjuk. Mint a ráknál: az írmagját is, És teccenek tudni, mi az elfogadott módszer a gyógyulásra: szűrés, mielőbbi, minél kezdetibb stádiumú felismerés, és azonnali kemény beavatkozás. Aki a korrupciónál ennél kevesebbel beéri, az maga is előidézője a társadalom szervezete elpusztításának.

A rák gyógyszere tehát ennyi: felismerni és kiirtani. Társadalmunk rákjának, a korrupciónak is ugyanez az ellenszere. Felismerni valamit pedig úgy lehet, ha látjuk, mi történik az elrejteni kívánt zugokban. Nyilvánosságnak hívják, ha a társadalom láthatja a folyamatokat. El kell tehát érnünk, hogy MINDEN közvagyonra és közpénzre kötött szerződés kötelezően nyilvános legyen. Kiirtani pedig úgy lehet, ha garantáljuk: SENKI nem úszhatja meg felelősségrevonás nélkül. Ma a legnagyobb rablók abban bíznak, hogy mire eljön az elszámoltatás ideje, elévülnek társadalomromboló tetteik. A mi dolgunk, hogy ezt a hamis biztonságérzetet lenullázzuk. El kell érnünk, hogy egész életen át, elévülési idő nélkül büntethető legyen a korrupció. Annyit még a Felcsúti Maffia tagjai is tudnak: semmi sem tart örökké, az Ő uralmuk sem fog. Hát akkor kezdjenek el félni: nem ússzák meg, mert BIZTOSAN felelniük kell a tetteikért, ha nem holnap, akkor holnapután, időhatár nélkül...

ITT OLVASHATÓ.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.