2016. július 19., kedd

SZERZŐDJ AZ ÁLLAMMAL 2999-IG. ITT VAN, HOGYAN!

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondo
2016.07.19.


Ezekről ne maradj le!
 
Polt Péter milliárdosok között pihenhet luxusnyaralójában (Átlátszó)
 
Több milliárd ment el a kereskedőházak működésére, mint amennyi visszajött (444)
 
Tasó László rokonai és munkatársai mindent visznek Nyíradonyban (Direkt36)

Ha van 3 perced:
 
Polt Péter milliárdosok között pihenhet luxusnyaralójában
A legfőbb ügyész Balatonfüreden vásárolt luxusapartmant. Az átlagár alapján kb. 70 millióba kellett kerüljön, szerencsére ennek kigazdálkodásába besegíthetett neje is, aki MNB beosztottként havi 5 milliót visz haza. A nyaralásokat díszes társaságban tölthetik:  a leggazdagabb magyarok, közbeszerzésekből élő, milliárdos bevételeket termelő cégek vezetői a szomszédok.
(Átlátszó)
 
Több pénz ment el a kereskedőházak működésére, mint amennyi visszajött
A Magyar Nemzeti Kereskedőházat azért hozták létre, hogy a kis- és középvállalkozásokat segítse nagyobb exporthoz. Az átláthatatlanul működő szervezet a fölé tartozó Külügyminisztériummal együtt a Quaestorra bízta a pénzét, amit igaz, furcsa körülmények között, de kimentettek. Most kiderült, majdnem kétszer annyiba került a kereskedőházak létrehozása és fenntartása, mint amennyi üzletet összehoztak. A Tiborczékkal is üzletelő Adnan Polat és Tarsoly azért jól jártak.
(444)

Tasó rokonai és munkatársai mindent visznek Nyíradonyban
A pár éve még romos állapotban és önkormányzati tulajdonban lévő kúria potom pénzért vándorolt ahhoz a vadásztársasághoz, melynek Tasó László, korábbi polgármester volt az elnöke. Igaz a folyamat közben a vadásztársaság tagjai kiléptek, Tasó pedig profilt váltott: szállodát csinált a felújított kastélyból. Az átalakult szervezet azért működhetett tovább, mert beléptek a rokonok és munkatársak. Akik egyébként más, nagy uniós forrásokat elnyert projektekben is megjelennek.
(Direkt36)
 
Újabb milliárdos megbízás a szoftverfejlesztő cégnek
A fővárosi és megyei kormányhivatalokban fejlesztheti bő egymilliárdért az SDA DMS Zrt. az elektronikus irat- és dokumentumkezelési rendszert. Felhívást nem is tettek közzé, az indoklás szerint azért, mert a tendert csak egy szereplő képes teljesíteni. A cég tulajdonosa az RC Invest, melynek idén májusig részvényese volt – a sokak által strómannak tartott – Farkas Mihály, akit tavaly novemberi eltűnése óta keres a rendőrség.
(Átlátszó)
 
Nem tette közzé a Klik az ötmillió feletti szerződéseit
A Klik köteles közzétenni a gazdálkodására vonatkozó adatokat, ide tartoznának a foglalkoztatottak létszámára és juttatásaira vonatkozó összesített adatok, az éves költségvetés, illetve minden ötmillió forint feletti szerződés. Az utolsó adatok 2013-ból származnak, ott is találni érdekes hibákat a szerződéseknél, például sok a 2999. évig érvényes.
(MNO)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.