2016. augusztus 15., hétfő

AZ OROSZOK MÁR SVÁJCBAN VANNAK

HUPPA BLOG
Szerző: Szele Tamás
2016.08.14.


Csókolom, az oroszok speciel tényleg Svájcban vannak. Meg itt is, a nyakunkon, tele vagyunk orosz dezinformációs híroldalakkal, az egyiken két éve röhögök, mert szerinte már akkor kitört a harmadik világháború – well, ha halott vagyok, erről kérnék egy értesítést, arany betűkkel a területileg illetékes mitropolitától, mert különben akkor sem hiszem el, ha Sztecskin elvtárs magyarázza nekem.

Gyengébbek kedvéért: a sztecskin egy, az FSZB-nél korábban rendszeresített maroklőfegyver. Igen nagy meggyőző ereje van, érvei ólomsúllyal hatottak már sokakra. Főleg, ha eszükbe jutottak. Vagy koponyájukba. No, de miről is beszélünk?

Arról, hogy míg Magyarországon független felmérések szerint mintegy négyszáz orosz álhír-oldal rontja a levegőt, mérgezi a köztudatot, ami nem is csoda a magyar viszonyok ismeretében, inkább az a csoda, hogy csak ennyi akad, most sikerült megtalálni ezeknek az oldalaknak a forrását. Svájci bejegyzéssel. Ha ugyan az. Erről beszélek.

Fogalmam sincs az FSZB pillanatnyilag használt rendszerszervezési módszereiről, ha lenne, most kaviárt ennék Moszkvában vagy uránt bányásznék a sarkkörön túl, tekintet nélkül arra, van-e ott urán, vagy nincs – de ha a régi KGB-s szervezési rend működik, akkor megvan a központ, ahonnét osztják a hülyeséget.

Az úgy lehet – és most lépünk a feltételezések ingoványos talajára – hogy ez az oldal egyszerűen tobzódik az álhírekben. Azt még csak zsebreteszi az ember, hogy Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin valamilyen vallási tévedés folytán az ortodox egyház szentjei, elég nagy az ikonosztáz, elférnek, és ortodox hitű embertársaink sem hisznek el mindent, amit a pópa mond: de elnézem a mai híreket. Azt mondja: Ukrajna tervezett NATO-tagsága atomháborút provokálhat...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.