2016. augusztus 27., szombat

BAYER UTÁN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2016.08.27.


Példaértékű a reagálás Bayer Zsolt kitüntetése után, aki megtestesít mindent, amit a NER jelent. Bayer gyűlöletet keltett minden kisebbség ellen, akiket a NER utál. Zsidók, cigányok, menekültek, melegek, szegények, másképp gondolkodók, értelmiségiek, művészek. Az Orbán-rendszer ezzel azonos, a kitüntetés pontosan fejezte ki ennek a gonosz és romlott rendszernek a lényegét.

A szívet melengető tiltakozás mellett felmerül a kérdés, vajon ez az első alkalom, amikor a NER-ben valamit bojkottálni kell? A megfelelő reakció megválasztása során felvetődött, hogy a kitüntetés visszaadása is nem jelenti-e a NER elismerését, a legitim és törvényes állammal való folytonosságának elfogadását. Vagyis, a rendszer legitimációját.

Sokan ezért nem adták vissza a kitüntetésüket, de ezzel is a legitimációt vonták meg a rendszertől: ők a törvényes magyar államtól kapták a kitüntetésüket, ez a mostani nem az. A  NER hatalombitorlóinak joga sincs senkit kitüntetni, az alkotmányos rendet döntötték meg, államellenes bűncselekmény elkövetői, puccsisták, az általuk törvénytelenül megszállt államhatalom nevében nem adhatnak olyan kitüntetéseket, amilyeneket a legitim és törvényes magyar állam adott. Ez is a tiltakozásnak egy megfelelő formája.

A kérdés most már az, hogy ebben az esetben a tiltakozásnak nem kellene-e kiterjednie mindenféle együttműködés felmondására? Ez a gesztus is jelzi, hogy a bojkott halálos seb, a NER a Bayer-kitüntetést követő tiltakozást nem fogja kiheverni. A Vezér hamis imázsa romokban, a propaganda lehetőségei behatárolódtak, nem lehet ezután akármit hazudni, mert azt röhögés és/vagy elemi felháborodás követné.

Nem sok értelme van a rendszer aljasságát méricskélni, mi nagyobb, kitüntetni Bayert, vagy strómanokkal a Vezér és családja nevére iratni az ország vagyonát, a közösből fizetni a rendszer talpnyalóit, eltörölni a demokratikus Alkotmányt, megszállni a közmédiát, megfosztani bárkit emberi jogaitól, kivetkőztetni egy országot önmagából és gyűlöletet kelteni életüket mentő menekültek ellen. De az látható, hogy a rendszernek nem egyetlen és nem legnagyobb bűne egy rasszista uszító kitüntetése.

A spontán főpróba, amelyet Kaltenbach Jenő kiállása indított el, a vártnál is jobban sikerült. Bizonyította, hogy a rendszer tehetetlen a passzív ellenállással, a bojkottal, az együttműködés felmondásával szemben. Senkit nem lehet kényszeríteni arra, hogy viseljen egy kitüntetést. Ahogy senkit nem lehet kényszeríteni arra sem, hogy részt vegyen az egyenlő esélyeket nem biztosító parlamenti választásokon. Ahogy arra sem, hogy beüljön a diktatúra parlamentjébe, és felmondjon minden legitimáló együttműködést Orbán önkényuralmi rendszerével. Az ok alapos: a rendszer a hatalom kizárólagos gyakorlására épül.

Ez nem 21. századi rendszer, hanem a középkori feudalizmus és a múlt századi fasizmus keveréke, klerikálfasiszta rendszer, amely egy oligarcha hatalmára épül. Orbánnak nincs joga ilyen rendszert üzemeltetni olyan katonai szövetség és az EU tagjaként, amelynek alapelvei ezt tagadják. Ezt a magyar lakosság legitimálja, ezért tűri a NATO és az EU, amely Orbán állításaival ellentétben nem akar beavatkozni Magyarország belügyeibe. De a magyarok már nemcsak magukért és a hazájukért felelősek, hanem azért is, hogy Orbán milyen kórt terjeszt.

Orbán a Vérszívó 4-ek (V4) szellemi vezetőjeként belülről rombolja a jogállami Európát, uszít a liberális demokráciák, a nyugati szabadság ellen, pusztítja az Európai Uniót, a politikai katolicizmus középkori ideológiájával hódít, amelyet elutasít a jelenlegi római pápa is. Orbán Oroszország és az iszlám terrorizmus szövetségese Európa, Amerika és a demokratikus világ meggyengítésében. Át akarják venni a hatalmat, azt akarják, hogy Putyin, Trump, Erdogan, Orbán (a Vérszívó 4-ek) és az európai szélsőjobb vezérei uralják a világot.

Ez Bayer Zsolt kiterjesztése a világra. Ha az igazi magyar elit, amelynek tagjait a szép és értékes lovagkereszttel tüntettek ki, nemet mondott Bayerre, akkor nemet kell mondania azokra is, akiket Bayer szolgál, akik Bayert kitüntették, akik létrehozták és működtetik Bayer világát. S ez most már nemcsak Magyarország érdeke, már nemcsak Magyarországért felelősek...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.