2016. augusztus 27., szombat

RÖGESZME

KOLOZSVÁRI SZALONNA - VENDÉG BLOG
Szerző: Ille István
2016.08.27.


...Szerintem Orbán olyan, mint a Dollárpapában a címszereplő. Mikor bedőlt a kulissza, az erkélyen szánalmasan mekegte: én hárítok, én hárítok!

Orbán se csinál mást, mint ezzel az egész kerítés-dologgal csak hárít. Hárítja magától a menekültstátusz elbírálásának erkölcsi terhét, mivel erre képzett apparátusa nincs. Hárítja magától a humánus ellátás módját, mivel arra sem pénze – valamiért az erre szánt uniós spendiumok kézen-közön eltűntek – se szervezete nincs, a civil szervezetek közreműködését meg elutasítja – naná, mekkora arcvesztés is lenne az ilyesmi neki! Hárítja ezen kívül a felelősséget  az Unióval szemben, mert furcsa módon Orbán végvári vitézkedése terelte kerülő útra az áramlatot, más országokra rakva annak kezelésének terhét!

Van még több rögeszméje is, de nem tisztem felállítani teljes kórtörténetét.
Azonban kérdezném: mi az oka, hogy pártja hatalmon tart egy nyilvánvalóan személyiségzavaros embert, aki leszarja országa/népe érdekét, hiszen a kórisme szerint annak felismerésére képtelen? Mi az oka, hogy még mindig vannak, akik rá szavaznak, habár nyilvánvaló, hogy őket is éppúgy leszarja, kedvezményezettjei a kurva életben nem lesznek ennek a hatalomnak?

Kertész Ákos megítélésével élve: valóban genetikailag alattvaló lenne ez a nép? Nem gondolom, hogy 1,5 millió valóban ilyen alattvaló érzetű – én inkább vakon hívőknek nevezem őket – mérvadó lenne a magyarokra.  Bár, ha megnézed híveit, hittek azok már Szálasitól kezdve Rákosin át Kádárig – habár ez utóbbi legalább vidám barakkot csinált az országból.

Nincs kétségem a felől, hogy ismét – nem csak épített, de európai szinten kirekesztő – kerítések közé zárva nem lesz túl vidám ez a barakk...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.