2016. augusztus 15., hétfő

NE HARAGUDJ, OLGA, INNENTŐL KEZDVE VÉGKÉPP MEM TUDLAK KOMOLYAN VENNI

KOLOZSVÁRI SZALONNA - DÜHÖNGŐ, HACSAKNEM BLOG
Szerző: H. A.
2016.08.15.


Már néhány napja tudni lehet, ám aktualitása ma is töretlen annk az üdvözítő jó hírnek, hogy – a közmédiát leszámítva – Vajna Bandi határon innen és túli tévéi mellett az ATV is önként és dalolva állt bele az októberi kvótanépszavazási kampányba. Ami annyit tesz, hogy a szombaton elkezdődött kampány idején (hivatalosan csak most kezdődött, gyakorlatilag olyan, mintha egy örökkévalóság óta tartana) politikai reklámokat fognak tolni.
A Nemzeti Választási Bizottságnál eddig tehát
  • a közmédia,
  • az ATV Zrt,
  • a TV2 Média Csoport Kft.
  • és a CEE Broadcasting Co. Srl (a kaszinócézár és főállású adóelkerülő romániai cége)
jelentette be, hogy saját szabad döntése eredményeként szívesen közzétenne politikai reklámokat. Fontos részletkérdés, hogy az alaptörvény szerint a nem közszolgálati médiaszolgáltatók nem kötelesek ilyen jellegű politikai reklámot sugározni, de vállalhatják, hogy  ingyen reklámidőt biztosítanak a pártoknak és a kormánynak.

Unalmas adalék: az ATV és a TV2 Média Csoport Kft. esetében a hozzájárulást már megadta a Nemzeti Választási Bizottság, a csatornák 300-300 percnyi  (5-5 órányi) reklámot közölhetnek az október 2-i referendum előtt. A Super TV2, a Mozi+, a Prime, az Izaura TV és a Zenebutik nevű csatornák esetében ugyan még nem született meg a jóváhagyás, ám a szintén Vajna érdekeltségébe tartozó tévék összesen 150 percben (két és fél órában) kampányolnának...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.