2016. augusztus 27., szombat

ORBÁNTÓL KERÍTVE, ORBÁNNAK HÁGJ MAGYAR!

GÉPNARANCS - BANÁNKÖZTÁRSASÁG
Szerző: Andrew_s
2016.08.26.


Orbánnak, kérem, komplexusa van. Biztos több is, de úgy tűnik búvópatakként tört a felszínre az egyik. Valamelyik nap még az volt a gondja, hogy baj van a magyar férfiakkal. Ami fölött még napirendre térhetünk. De most itt a következő kitétel. Ami alapján demográfiai megoldásokat sürget a munkaerőhiány megszüntetésére.

Na, jó! Ez így némileg persze csúsztatásnak tűnhet. De azért emlékezhetünk, hogy Orbán hány, de hány alkalommal élt olyan szófordulatokkal, ami a férfiasság valamilyen hangsúlyozását jelentette. Így a riói értékelésben felbukkanó szólam már-már önvallomással is felérhet. Fenntartva, hogy szép, férfias gondolatai vannak, de azért „valami baj van velünk, magyar férfiakkal”. Mert „válámi van, válámi mindig van”. Legfeljebb, mint tudjuk: nem az igazi. Olykor a nap zöld, olykor a kesztyű ujjatlan. Olykor a demográfiai adatok nem stimmelnek. Amelyekkel kapcsolatban Orbántól már hallottunk olyat is, hogy a gyermekeknek az ő miniszterelnöksége miatt volt kedvük nagyobb számban megszületni. Csak úgy! Mintegy parancsszóra. Amitől a narancs is érhet. Akkor is, ha kicsi, sárga és savanyú. Annyira, hogy a száj összehúzódását, esetleg heves rángatódzását okozza. Ami elől aztán nem győznek elvándorolni a szülőképes korosztály tagjai. Az orbanizmusban sokszor emlegetett szerepjátékot játszva. Eredményesen alakítva a gazdasági menekültek szerepét. Angliától Ausztráliáig.

Komoly, tized-ezrelék alatti arányban hazatelepülve a pár hónapos hakni után. Elfogadva az évekre, esetleg évtizedekre szóló szerepfelkéréseket. A gazdasági menekült szerepébe belefáradva, az állampolgári, illetve a szülői szerepeket is kipróbálva a világ különböző tájain. Fittyet hányva a neoratkoizmus hazai ötletparádéira éppen úgy, mint a párt választó párt-bulikra Kétségtelenül csökkentve persze mindazok számát, akik itthon a munkanélküliek statisztikájában jelennének meg. Már akkor, ha nem fésülnék annak az optikáját csillogóbbá a közmunkásokkal. Mely talmi csillogás alapján, persze nagyon jó a hazai munkaerőpiac helyzete. Nem kis strukturális munkaerőhiánnyal is megverve. Mert persze jobbára nem a banánhámozási verseny vesztesei távoznak az országból. Azokból itthoni politikus lesz. A távozók nyomán aztán üresen maradnak azok a helyek, ahol a pofázás, az ökölrázás nem elég egy informatikai, orvosi, vagy lassan tetszőleges szakipari munka elvégzésekor...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.