2016. augusztus 27., szombat

LOVAGKERESZTET GÖMÖRI ZSOLTNAK ÉS DEUTSCH TAMÁSNAK. IS

KOLOZZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Forgács Erzsébet
2016.08.26.


Azok a bizonyos lassan őrlő kerekek végül csak előállítottak egy zsák korpát. Talán van, aki emlékszik még Gömöri Zsoltra, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) korábbi elnökére. Akinek kimaradt a sztori, összefoglalom: Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Szövetség elnöke volt olyan jó és 2012-ben végtörlesztette négy szövetségi munkatárs hitelét. Na, nem saját zsebből, hanem a Magyar Paralimpiai Szövetség pénzéből. A négy szerencsés között ott van természetesen Gömöri Zsolt is, mint szintén rászoruló.

A Bors rákérdezett a dologra tavaly májusban (nem, nem a police.hu), Gömöri úr pedig elmagyarázta, hogy erre a jogszabályok lehetőséget adnak. Amúgy sem az ő ötlete volt, hanem Deutsch Tamásé, de semmi gond, mert így most nem fog évi 10 százalékos béremelést kapni. Mármint Gömöri.

Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke később visszafizette azt a 3 millió forintot, amit a devizahitelének támogatására előzőleg felvett a Paralimpiai Szövetségtől. Nem azért fizette vissza, mert eleve gusztustalan dolog volt felvennie. Nem is azért fizette vissza, mert egyébként havi bruttó 1,5 milliós fizetést kap a bizottság elnökeként, holott ezt a munkát normális helyeken társadalmi munkában végzik. Nem is azért fizette vissza, mert egyébként a 3 milliós támogatás mellett felvett 17,5 millió forint jutalmat is. Azért sem fizette vissza, mert a szponzori pénzek után plusz jutalékot zsebelt be. Nem. Azért fizette vissza, mert kiderült.

Nem is hánynék sugárban, ha nem éppen a Paralimpiai Szövetségről lett volna szó. Idéznék ugyanennek a Gömöri Zsoltnak a leveléből:

“Vannak sportolóink, akik csak az edzőtáborban jutnak megfelelő táplálékhoz, mert a havi méltatlanul alacsony támogatásból legfeljebb naponta egyszer tudnak megenni egy párizsis zsömlét vagy egy pár virslit. Elvétve akad olyan paraversenyző, aki nem kényszerül arra, hogy a napi edzések mellett nyolc-tíz órát dolgozzon, és nem a megélhetésért, hanem a túlélésért .”

Ezt Gömöri nem a második világháború után két perccel írta, hanem 2015-ben. Nem is nekem írta a kevéssé gerinces úr, hanem a MOB-nak. Ugyanis szerette volna elérni a parasportnak szánt keret emelését. Ez dicséretes is lenne, ugyanis például a cselgáncs világbajnokunk – Szabó Nikolett – két műszakban dolgozik havi hetvenezerért egy gyárban és mellette jár edzésre. Nikolett majdnem teljesen vak és parasportoló...

ITT OLVASHATÓ 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.