2016. szeptember 7., szerda

AZ ÁVO ÉS AZ INKVIZÍCIÓ KEVERÉKE A NERBEN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2016.09.07.


Gyártják a magyarok rendületlenül a vicceket arról, hogy Keresztényüldözés Elleni Helyettes Államtitkárság alakul az Emberi Erőforrások Minisztériumában. Ha ehhez hozzátesszük még, hogy "adta hírül a Magyar Idők", akkor igazán úgy érezhetjük magunkat, mintha bolondok házában lennénk, s aki Magyarországon él, azt nem is csalja meg ez az érzete.

A helyzet korántsem ilyen vicces. Az alapítói szándék szerint az új kormányhivatal a világban üldözött keresztények megsegítésére jön létre, de mivel "a keresztényüldözés minden formája ellen" kíván harcolni, a harc kiterjed majd a libanoni keresztényüldözők mellett a magyar keresztényüldözőkre is. Orbán bűnszervezete magát "kereszténynek" nevezi, minden vele szembeni magatartás, amely az alkotmányos rend helyreállítására irányul, ezért egyben keresztényüldözésnek is tekinthető.

Aki fellép az állam és az egyház összefonódása ellen, vallás és nemzet azonosításával szemben, ami az új alaptörvény fundamentuma, az keresztényüldöző is egyben. De aki a liberális demokrácia elveit vallja, a katolicizmust kritizálja, azokat a vallási jelképeket, amelyeket Magyarország több évszázados elnyomására használtak, megveti, szintén keresztényüldöző lesz. Ha valaki csupán a liberális demokratikus Európai Unió értékeit vallja, az Orbán-rezsim felfogása szerint már keresztényüldöző.

Fontos megkülönböztetést tennünk a katolicizmus vonatkozásában. A katolicizmus nem kereszténység. Azért is fontos ezt megjegyezni, mert a keresztényüldözés elleni államtitkárság kolosszális ötletére azután jutottak, hogy Orbán Rómában járt és találkozott közel-keleti katolikus papokkal. Ezért világossá kell tenni, hogy az orbáni retorikában a keresztényüldözés alatt katolikusüldözést kell érteni.

A legnagyobb keresztényüldöző a mindenkori államhatalommal összefonódó katolikus egyház volt. Ők gyilkolták századokon át a keresztényeket eretneknek minősítve. A katolicizmus a kereszténység után létrejött vallás, amely a keresztény újjászületést elutasító irányzatból alakult ki a Konstantinus császárral való megegyezés után. A katolicizmus kisajátította a kereszténység nevét, annak szellemi tartalma nélkül, és az államhatalommal üldözte és gyilkolta az igazi keresztényeket századokon át.

A katolikus vallás mindenben ellentéte a Bibliának és a kereszténységnek. Teológiájának központi eleme az állam és az egyház összefonódása, az államhatalom felhasználása a hit terjesztésére. Ágoston, a katolikus vallás főideológusa szerint, mint a test és a lélek, úgy tartozik össze az állam és a katolikus egyház. Magyarországon is tűzzel és vassal "térítették" a népet, majd állami erővel és agymosással hitették el, hogy Magyarország "keresztény" ország lett, a magyar nemzet a kereszténységgel azonos. Ezt foglalta alaptörvénybe az orbáni bűnszervezet.

Magyarországon a legnagyobb keresztényüldöző Orbán rendszere, amely megvonta a tényleges keresztény gyülekezetek és egyházak jogi státuszát, megnehezítette a működésüket, ellehetetlenítette a helyzetüket és szemet vetett a vagyonukra. Iványi Gábor ma nem számít hivatalosan sem kereszténynek, sem lelkésznek, az egyháza nem minősül keresztény egyháznak, hanem olyan társadalmi egyesületnek, mint amilyen egy kertbarátkör. De sorolhatnánk példaként hívő keresztény gyülekezetek százait...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.