2016. szeptember 3., szombat

EGY NAGYON EGYSZERŰ KÉRDÉS

CSEPELIEK ÚJSÁGA BLOG
Szerző: Sebes György
2016.09.03.


A szocialistáknak egy nagyon egyszerű kérdésre kellene egyértelmű választ adniuk. Valóban le akarják-e váltani a jelenlegi kormányt a következő parlamenti választáson, vagy jó nekik az, ami most van?

Erre persze csak látszólag könnyű válaszolni. Előtte ugyanis azon kellene gondolkodni, szabad-e bármilyen módon támogatni őket - most.

Mindez az MSZP elnökének legújabb nyilatkozatai kapcsán merült fel. Molnár Gyula ugyanis megerősítette, pártja nem támogatja a kötelező betelepítési kvótát. Ez nem kevesebbet jelent, mint hogy ha egy erről szóló törvényjavaslatot terjesztenek a parlament elé, akkor a szocialisták készek támogatni a kabinetet.

Úgy látszik, már nem áll egészen távol tőlük Orbán Viktor álláspontja, amely szerint a kérdést nemzetállami keretekben lehet - kell (?) - megoldani. Ugyanakkor az nem új, hogy az MSZP következetesen elutasítja a kvótát. Az persze még nem eldöntött kérdés, hogy az unió valóban rá akar-e, és ha igen, rá tud-e kényszeríteni a tagállamokra kötelezően betelepítendőket. Az viszont világos, hogy a szocialisták ezzel a véleménnyel igazából azt akarják mondani: feleslegesnek - és pénzkidobásnak (is) - tartják az október 2-i népszavazást. És persze az is tény, hogy választóik egy része - mint pártállástól függetlenül a többség - menekült- és bevándorlásellenes. Köszönhetően a kormányzati propagandának...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.