2016. szeptember 11., vasárnap

KIHASZNÁLT TÉVÉNÉZŐK

GÉPNARANCS - BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Tóth Ilonka
2016.09.11.


Szeretnek önök azért fizetni, ami nem is kell az életükhöz? Szerették volna, ha megkérdezik, hajlandó-e plusz pénzt perkálni két televíziós csatorna műsoraiért? Én nem szeretnék, de nem kérdeztek meg. Kötelező.
Eddig elkerülte a figyelmemet a galád döntés: kormányrendelet szerint a TV2 és az RTL Klub programdíjat szedhet a szolgáltatóktól a legnézettebb műsoraiért. Naná, hogy a szolgáltató tovább löki a labdát, és a plusz költséget kifizetteti velünk. Emelkednek a televíziós előfizetési díjak. A kormányrendelet 2016. április 25. napján életbe lépett: a tévécsatornák sokmilliós nagyságrendű összegeket zsebelhetnek be a szolgáltatóktól, például van, akivel már megszületett a megállapodás. Én egyről tudok: a két fizetős csatornáért – RTL Klub, Tv2 – havonta plusz 370 forintot kell fizetni.

Nem előre lépünk, hanem hátra, hiszen a nyugati országokban azért a csatornáért fizet az ember fia, lánya, ami érdekli, amit kiválaszt, mert szívesen nézi. Nálunk ránk erőltetik, fizettetik azt, amit nem akarok, nem érdekel. Most őszintén, miért gondolják, hogy ezért a műsorért az ország nagy része körmöt rágva ül le a képernyő elé?

...Játszadoznak velünk a televíziós csatornák, nekünk pedig szavunk sincs, nekünk, akik eltartjuk azokat. Az állami tévékről sem lehet semmi értékeset írni. Ott, ahol azon verik a mellüket, hogy a foci Eb idején magasan ők voltak a legnézettebbek. Hát, ki a ménkű, ha nem volt más? Sajnos. Az olimpiai közvetítésekkel is megpróbáltak dicsekedni, de nagy kár volt, mert ennyire lapos, szakmaiatlan stáb még nem közvetített a legnagyobb sporteseményről.

Kihasználnak bennünket, nem nagy titok, hogy milliók egyetlen szórakozása a televízió. Amit kapnak, azt nézik. Mondják szemrebbenés nélkül a programigazgatók, azért, mert erre van kereslet. Ugyan, ha egy könyvesboltban csak ponyva áll a polcokon, akkor is fogy belőle, veszi az olvasást szerető.

Megmondom őszintén, nekem ma már egyre nagyobb luxus fizetni a televíziózásért, mert a csatornák 90 százaléka nem érdekel, de a sportműsorok, egy-két közéleti kertévé tartja bennem a kíváncsiságot. Még.

Csak az a rengeteg bóvli dühít, és akkor még pluszban is fizessek érte. Pofátlanság.


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.