2016. szeptember 27., kedd

NINCSENEK BIZTONSÁGBAN A SZEMÉLYES ADATAINK A KORMÁNY ELŐTT

INDEX.HU
Szerző: Földes András
2016.09.26.


Jogosulatlanul használt adatok segítségével bombázza kampánylevelekkel a külföldi magyarokat Orbán Viktor.

A miniszterelnöki kabinetiroda ráadásul két okból is megszegte a vonatkozó törvényeket, hogy külföldre is eljuttathassa a népszavazási nemet forszírozó üzenetét.





  1. Olyan külföldön élő, Magyarországról kijelentkezett magyar állampolgárok is megkapták Orbán levelét, akik nem adták meg címüket a magyar hivataloknak, vagy külön nyilatkozatban tiltották le azok használatát. Azaz a magyar kormány a jelek szerint illegálisan használja fel a személyes adatokat.
  2. Nem a választási törvényben említett, hanem szélesebb, csak a kormány által elérhető adatbázisból dolgozott. Minden más párt hátrányba került az adatbázisokat birtokló és használó kormánnyal szemben.
Ennek segítségével félmillió külföldi címre postázták el, hogy Orbán Viktor szerint mire kellene szavazniuk, derült ki egy, az Index birtokába jutott közérdekű adatigénylésre adott válaszból.

A gyakorlat azonban a belföldön élő magyaroknak is tanulságul szolgálhat.

Orbán Viktor mindent lát

Számos külföldi olvasónk jelezte: úgy kaptak kampánylevelet Orbán Viktortól, hogy címüket hivatalosan nem adták meg az illetékes hivatalnak. Ahogy arról írtunk, a legtöbben arról számoltak be, hogy címüket a követségen vagy konzulátuson adták le valamilyen ügyintézéshez, például hogy új útlevelüket kipostázhassák...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.