2016. szeptember 24., szombat

OKTÓBER 2-A? TERMÉSZETESEN OTTHON MARADOK

1000 A MI HAZÁNK
Szerző: HaFr
2016.09.24.


1. A népszavazás tétje nem világos, egyedül Orbán tudja (amint bevallotta), hogy hogyan és mire fogja felhasználni az eredményét -- magyarul a szavazók nem tudják, milyen politikai térbe kerülnek bele, ha részt vesznek az aktusban. Ez olyan, mintha mindenki bekötött szemmel szavazna valójában nem a feltett -- egyébként silány -- kérdésre, hanem arra a kérdésre, ami csak a miniszterelnök fejében van meg egyelőre. A népszavazás tehát finoman fogalmazva nem fair.


2. A népszavazás tétje egyúttal olyan hatalmasnak látszik a miniszterelnök számára, ami megerősíti, hogy a neki tetsző eredmény előzetesen hivatott legitimálni egy távlati tervet, ami az egészet nagyon baljóssá teszi, és ismerve a kormányzat gátlástalan politikáját, csakis az európai politikai válság további mélyítését szolgálhatja. Annál is inkább így van ez, hogy az európai államok gyakorlatilag egyetértenek már a kötelező kvóták félretételében, az európai határvédelemben, sőt egyebekben az európai egységesülés visszafordításában is, vagyis el lehetne kezdeni ettől kezdve konstruktív politikát folytatni, de ehhez éppenséggel be kellene fejezni a nemzet hiszterizálását. A népszavazás tehát nem szolgálja a nemzet érdekeit.

3. A migrációs válság terheiből Magyarország egyelőre semmit vagy majdnem semmit sem visel, ráadásul az esetleges hosszabb távú kezelésükhöz nincs szükség a nemzet állásfoglalására, az kötelessége a nemzet biztonságának és a határainak védelmére kötelezett kormánynak -- bár e kötelességének 2015 eleje óta igen szelektíven tett csak eleget, sokáig nem tudta megfelelően védeni az államhatárt, és rengetek migránst átengedett az országon regisztráció nélkül részint hanyagságból, részint szándékosan. A kormány mégis úgy tesz, mintha csak egy népszavazási eredmény birtokában tudná ellátni a feladatát (miközben érdekes módon más kulcskérdésekben ettől a népszavazástól elzárkózik). Ahelyett tehát, hogy szakszerűen végezné a feladatát, kiszámítottan félelembe kergeti a hiszékenyebb állampolgárokat -- habár közben muszlimok és kétes hátterű keletiek ezreivel üzletel, ad nekik jó pénzért letelepedési lehetőséget, hirdetésekben toboroz új bevándorlókat Afrikában, munkások tízezreit akarja betelepíteni Ukrajnából, tehát nyilvánvalóan nem tart se a magyar kultúra megroppanásától, se nem érdekli a "kereszténység" védelme, se semmi más az emberek hergelésén kívül. Láthatóan egyetlen érdeke van: a válság és az erjedés fenntartása. A népszavazás tehát durván manipulatív a felvetett problémát -- a migráció elleni védekezést -- tekintve is.

4. Míg a kormány tízmilliárdokat költ el -- az iméntiek értelmében -- nem fair, nemzetellenes, durván manipulatív népszavazási kampányra, az oktatásügy, az egészségügy, a nyugdíjrendszer, a gazdasági versenyképességünk, és általában a kormányzati szakpolitikák sosem tapasztalt válságát élhetjük meg, ami komolyan visszaveti az ország fejlődését és rombolja a jövőjét. A kormány szándékos károkozása felveti a kérdést, hogy milyen távlati tervei vannak Orbánnak a határainkon belül élő 9,5 millió magyarral -- egyáltalán számít-e még arra, hogy ez az ország jól jöhet ki a kormányzásából, vagy lemondott erről, és már csak a bedőlésünk forgatókönyveiből válogat. Ez utóbbi esetén viszont jogosan merülhet fel a kérdés az állampolgárokban: akarjuk-e ugyanazt az exit stratégiát, amit Orbán szán nekünk...


ITT OLVASDHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.