2016. október 25., kedd

BARTUS LÁSZLÓ: EGY CSÓNAKBAN ORBÁN ÉS ELLENZÉKE

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2016.10.25.


Október 23-án sem tudtak mást tenni, mint "összefogásról" hazudozni, olyan pártok összefogásáról, akiknek semmi közük egymáshoz, szívből utálják egymást, akiket csak a közös bűn tart össze, és az a közös érdek, hogy soha ne derüljön fény arra, amit ők együtt elkövettek. Egy hajóban ülnek egymással és Orbánnal, elemi érdekük a NER-ről szóló hazugság fenntartása, amely egyre kevésbé tartható.
 
2014 óta hazugságörvényben vannak az ellenzéki pártok, amelyek a rendszerre tett esküjükkel, a rendszer legtimációjával elveszítették ellenzéki jellegüket. A hivatalos ellenzék az Orbán-rendszernek nem ellenzéke, hanem szerves része.

Az árulás és a hazugság egybeolvasztotta őket Orbánnal és rendszerével. Mindkét oldal elemi érdeke, hogy ne derüljön ki a NER törvénytelen jellege, senki ne beszéljen a rendszer alkotmányjogi szempontból érvénytelen voltáról, mert az abban vállalt szerepük nemcsak politikai, hanem büntetőjogi kategória is.

2014-ben Orbán ellenzéke bűnrészességet vállalt, a választáson való részvételével legitimálta a "fülkeforradalmat", az alkotmányos rend megdöntését, az államellenes bűncselekményt. Ez végérvényesen egybezárta Orbánt és ellenzékét. Mindkét fél elemi érdeke, hogy az ősbűn soha ne kerüljön elő, mert akkor mindkét oldalnak vállalnia kell érte a felelősséget...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.