2016. október 24., hétfő

BEHÁLÓZVA ÉLNI

CSEPELIEK ÚJSÁGA BLOG
Szerző: Rácz Tamás
2016.10.24.


Miért kell folyton hazudozni? Ezt a kérdést akár naponta feltehetjük a kormányfő, a külügyminiszter, az MNB elnöke, Lázár, Rogán és a többiek megnyilatkozásait hallgatva.

Miért jó a hatalomnak, ha hazugságok hálójával borítja be hazánk lakosságát, felszínre hozva a jellem legocsmányabb vonásait? A válasz egészen egyszerű: az emberek megszokták, hogy így éljenek, vagy keressék a megélhetés nagyon szűkre szabott lehetőségeit. Így aztán Orbán Viktor elferdítheti a pozsonyi csúcson történteket, Szijjártó hazudhat a migránsok megszállta nyugati fővárosokról, Matolcsy válasz nélkül hagyhatja a kínos kérdéseket, Farkas Flórián, a Lázár szerint méltatlanul támadott roma-helytartó szabadon élvezheti tolvajlása gyümölcseit, Rogán tetszése szerint hozhatja helyzetbe magát, szomszédait és üzletfeleit.

Csak legyintünk, tudjuk, a rendőrség nem fog nyomozni, az ügyészség nem emel vádat, a bíróság pedig - néhány tiszteletreméltó kivételtől eltekintve - behunyja a szemét és füldugót használ. Megszoktuk, mert rászoktattak, hogy kényelmesebb nem gondolkozni és kérdezni...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.