2016. október 28., péntek

ORBÁN VIKTOR BEFALJA AZ ELLENZÉKI SAJTÓT, MEGRÁGJA, MAJD KIKÖPI

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2016.10.27.


Épp olyan értelmetlen dolog jobboldali lapként újraindítani a Népszabadságot, mint annak idején megvenni a liberális Magyar Hírlapot, majd csinálni belőle egy szélsőjobbos újságot. Ha Mészáros Lőrinc passzióból mégis arra vetemedik, hogy „elfideszítse” a klasszikus baloldali orgánumot, úgy égeti majd a közpénzt, mint Széles Gábor a sajátját azzal, hogy életben tartja a Magyar Hírlapot. Ez olyan megalázó lenne az egykori népszabadságos újságírók (és olvasók) számára, mint amikor egy foglyul ejtett katonát a lábánál fogva végighúznak a város főutcáján. Elképzelhető, hogy Orbán Viktor célja éppen ez.

A hatalom vasvillával esett neki az utóbbi időben annak az ellenzéki sajtónak, amelyet eddig csak gereblyével ijesztgetett. Még a sokat vitatott médiatörvény elfogadása után sem érezte ilyen nagy veszélyben magát a szakma, hiszen ami a Népszabadsággal történt csak ízelítő abból, ami a még álló végvárakra várhat. A kormány bosszúszomját mi sem bizonyítja jobban, hogy célzott támadásokat indítanak olyan orgánumok ellen, melyek kínos ügyeket szellőztetnek meg. Legutoljára már a rendőrségen faggatták annak az írásnak a szerzőjét, aki volt olyan bátor, hogy az MKB Bank államosításáról és eladásáról publikált cikket.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a Fidesz úgy akar nekimenni a 2018-as kampánynak, hogy ne legyen útjában a kínos történeteken csámcsogó ellenzéki sajtó, mindenki, aki jót akar magának, tagozódjon be az MTVA által kijelölt irányba, vagyis tulajdonostól, egyéni véleménytől, etikától mentesen szolgálja ki a hatalmat, cserébe megtarthatja az állását, sőt, ha elég buzgón dicséri a vezért, még jól is kereshet. A kormány abból a feltételezésből indul ki, hogy minél arcátlanabbul viselkedik, annál erősebbnek tűnik a nép szemében. Pedig az elmúlt hónapok történései inkább egy másik törvényszerűségre engednek következtetni, mely szerint minél jobban sarokba szorítják a nyuszit, annál nagyobbat ugrik...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.