2016. október 8., szombat

TOTÁLIS SZABADSÁGHARC

SZÉKELY SZABOLCS (TARSKI) BLOGJA
Szerző: Tarski
2016.10.08.


Orbán Viktor nem nyugodhat az elvesztett népszavazás után, helyre kell állítania a megtépázott becsületét. Az nem lehet, hogy a nép a királyának, az uralkodójának ellent merjen mondani, és nem hajlandó elfogadnia azt, amit ő tálcán kínál fel nekik. Ha népszavazás útján nem sikerül a bamba népet jobb belátásra bírnia, akkor más módszerhez kell folyamodnia. S ez a módszer pedig az alkotmány módosítása. Több szempontból szerencséje van a mi kis vezérünknek, mert 1. ő van a hatalmon, 2. olyan nagy parlamenti többséggel rendelkezik, hogy azt egy kis segítséggel fel lehet használni a céljai eléréséhez és végül 3. a Jobbik hajlandónak mutatkozik arra, hogy a Fideszt hozzásegítse a kétharmados parlamenti többség eléréséhez. 

De mindehhez szükség van arra is, hogy kellően hihető maszlaggal etessék meg a birka népet, amelyik aztán szépen sorban követni fogja a vezérkost. Ezt már korábban is megalapozta azzal, hogy a nyilvánvaló vereséget győzelemként adta elő. Ezért jelenhetett meg a médiában az a hirdetés, miszerint megüzentük Brüsszelnek azt, hogy a magyar nép 98%-ban nem kér a kényszer betelepítésből. Ez persze így nem igaz, hiszen a magyar nép éppen azt üzente meg Orbán Viktornak, hogy nem ad felhatalmazást a gyűlölködő kampányának tovább folytatására. 

De ha netán valamelyik alattvaló arra vetemedne, hogy elkezd gondolkodni, és a fenti következtetésre jut, ti, hogy Orbán Viktor vereséget szenvedett, akkor kell egy újabb elméletet gyártani az alkotmánymódosítás megmagyarázására. Ehhez jól jött egy olyan személy segítsége, aki neves jogtudós, és egyben a kormány tagja is: Trócsányi László igazságügyminiszter. A napokban éppen ő állt ki a nagyközönség elé, és próbálta megmagyarázni azt, hogy az alkotmánymódosításra szükség van és a magyar parlamentnek felhatalmazása van arra, hogy a migránsügyre nézve is megtegye a szükséges módosításokat. Trócsányi idézte a Lisszaboni Szerződés egyik részletét, miszerint “az Unió tiszteletben tartja a tagállamoknak a Szerződések előtti egyenlőségét vagy nemzeti identitását, amely elválaszthatatlan része azok alapvető politikai és alkotmányos berendezkedésének”. Bár Trócsányi nem jelezte (a híradások sem), de én ideírom azt, hogy ez a részlet a Szerződés 4. cikkének (2) bekezdésében található és ebben a miniszternek tényleg igaza van...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.