2016. november 25., péntek

A ZSIDÓ FIZIKÁRÓL

HVG.HU
Szerző: Tóta W. Árpád
2016.11.24.


...Az ostoba nagyotmondás nem egyszerűen túl van az igazságon, hanem el akarja hallgattatni.

Különben belebotlana úton-útfélen. Ezért ellensége a szabad sajtó helyből, ki is osztotta őket Trump ugyanazzal a lendülettel, amivel lelőtte a műholdakat. Az egész média hazudik – ezt ordítja minden ilyen pszichopata, de igazából azt fájlalja, hogy nem hagyják őt zavartalanul hazudni.

Mindebben semmi újdonság nincsen. A kellően nagy hazugság módszerét legalább Hitler óta ismerjük, a nemkívánatos, sőt burzsoá áltudomány fogalmát pedig Sztálin és Zsdanov alkotta meg. Ők arra jutottak ideológiai alapon, hogy számítástechnika (ahogy ők hívták: kibernetika), valamint genetika nem létezhet. Ült ez a két nagytudású egy-egy vodka fölött, és megbeszélték. Koba, hallod, állítólag lesznek robotok. Te elhiszed ezt? És nem hitték el. A genetikával az volt a baj, hogy egy szerzetes fedezte fel, a számítástechnika meg valahogy ellentmondott a marxizmus-leninizmusnak, és akkor az volt a fontosabb. Ma már eléggé fakultatív tantárgy. Az informatika és a genetika létfontosságú technológiává vált már a huszadik században, a Szovjetunió pedig reménytelenül és tartósan lemaradt.

A nácik zsidó fizikának nevezték el a relativitáselméletet, és megalkották helyette az úgynevezett német fizikát. Az természetesen téves volt, de legalább hazafias. Mire észbe kaptak, addigra kiderült, hogy atombomba viszont nem lesz belőle. Már megint a zsidó fizikusok jártak jól.

Mi magyarok láttunk már ideológiailag helyes, politikailag eladható, ám sajnos az igazságon túlterjeszkedő szénbányászati programot is; ennyire régi nóta, amit Trump fúj. Igaz, a magyar Eocén-program azért bukott meg, mert nem volt gazdaságosan kitermelhető szén, de ott is előbb járt a száj, mint az ész. Már készen volt a pártvezetők szövege arról, hogy arccal a széntüzelés felé felvirágzik a szocializmus. Senkinek sem állt érdekében, hogy ebbe holmi tudósok belerondítsanak. Környezetvédők nemigen voltak még, és ha elkezdenek pattogni, nyilván megnézhetik magukat.

A fenti példákban a történelem, úgy is mint az élet tanítómestere, azt mutatja, hogy az igazságtól elrugaszkodott politika mozgástere jóval kisebb, mint amilyennek látszik. Egyrészt kénytelen aktívan elnyomni az ellenérveket, mert különben tarthatatlanná válik a pozíciója. Másrészt meg le lehet az igazságot taposni, és kalandozni odaát, de az igazságon túl ott vár apukája, a valóság.


És olyan pofont kever le, hogy évtizedekig cseng a füled utána.

A megvezetett, alvajáró országok előbb-utóbb koppannak. Aztán lehet újragondolni a romok között. Mélyen igazságtalan, sőt igazságon túli, hogy sorsuk általában nem azonos azokéval, akik megetették velük a burzsoá áltudományt, a zsidó fizikát, az aranytojást tojó szénvagyont meg a klímatagadást. Ők ágyban, párnák közt, érdemeik elismerése mellett mondják tollba életrajzukat. Van idejük felélni egy ország vagy egy bolygó tartalékait, és előre röhöghetnek, hogy amikor eljön a következmények négy génmódosított, kibernetikus lovasa, akkor rájuk nosztalgiával fognak emlékezni, aranykorként.

Utánuk a vízözön. Így végzed hát te is.


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.