2016. november 4., péntek

ELKÉSZÜLT A 186 MILLIÓS TANÖSVÉNY CSAK LELAKATOLTÁK

INDEX.HU
Szerző: NYG
2016.11.04.


Az év minden napjára jutna egy helikopterezés abból az EU-s pénzből, amit egy környezetismereti természetvédelmi tanösvénybe fektettek Hatvanban. Kár, hogy a 186 milliós, tavaly már kifizetett és átadott projektet nem lehet látogatni. Legalábbis akkor, ha a lezárt magánterületet védő fegyveres őrök főnöke és az ő főnöke, Robi, akinél a kulcs van, nem akarja.
          
Egy kilométernyire is nehéz megközelíteni azt a területet, ahol tavaly december óta készen áll az interaktív táblákkal felszerelt környezetismereti tanösvény. Nehéz dolga van annak, aki közelebbről tanulmányozná a lápos területen átvonuló madárvilágot és a környéken élő állatvilágot, már az út elejét egy lezárt sorompó állja el.

Pedig egy 186 milliós, köznek szánt EU-projekt valósult meg Hatvanban, ám jelenleg elég nehéz bejutni a kerítéssel, lelakatolt kapuval védett tanösvényre. A terület tulajdonosa, az Aranyfácán Konzervgyár Kft. egyik udvarán lévő portáján közölték:
a kulcsot a Robitól lehet elkérni,
vele kell egyeztetni, de van rá mód, múltkor ő maga kísért be egy madárleső embert, meg állítólag néha jönnek iskolás csoportok is.

A tanösvénynek helyet adó cég tulajdonosáról, Stolczenberger Róbertről van szó, aki a Hvg.hu szerint Szabó Zsolt NFM-államtitkár, korábbi hatvani polgármester rokona. (A vitatott projektről először a 60lap.hu-n lehetett olvasni még a nyáron.)

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.