2016. november 15., kedd

ERRŐL BESZÉLJ, PINTÉR, NE KÖDÖSÍTS!

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- DÜHÖNGŐ, HACSAKNEM BLOG
Szerző: H. A.
2016.11.15.


...a nemzetbiztonsági ok, mint titkosítási ürügy nem bírói mérlegelés tárgya, az ellen nem lehet a bíróságra menni panasszal, azt belengetik, mint fociban a piros lapot, onnantól kezdve nincs tovább.

Erről beszélj, Pintér, ne ködösíts! Arról, hogy nem elég, hogy korruptak vagytok, de érdemi munka helyett folyamatosan azon agyaltok, hogy miként lehetne eltitkolni a korrupció nagyságrendjét a közvetlenül érintettek elől. Mit mondjak? Áldott nagy szerencsénk van veled, hogy résen vagy, és figyelsz, különben még a terroristák megtudnák, hogy mennyi pénzt kúrtok el ész nélkül, és rájönnének, hogy magyar fideszes politikusnak lenni sokkal jövedelmezőbb, mint agyatlanul robbantani szerte a világban.

Demokrácia, egyenes beszéd, őszinteség, mi? Ja, titkosítva 30 évre. Terrorveszély, na ugye? Nem elég, hogy a nemzetbiztonsági, rendvédelmi hatóságok-szolgálatok önmagukban terrorveszélyt generálnak? Nem elég, hogy munkájukat végző rendőrök életébe kerül, hogy dilettáns gyökerek ülnek bársonyszékekben, akik még egy zsákfaluban is képesek eltévedni bűnüldözés címszó alatt, páncélozott autókkal felszerelve? Ahova ti beteszitek a lábatokat, amire ti ráteszitek a kezeketeket, az spontán terrorveszélyt jelent. Helyből, nem csak nekifutásból.

Az a helyzet, hogy már eddig is tudtuk: minden bizonnyal még a kamunépszavazásra eltapsolt milliárdok nagyságrendjét is
übereli ez a Várba putyerkázás, és az sem lenne meglepő, ha kiderülne, hogy minden túlárazási együtthatót figyelembe véve komplett megyék éves GDP-jét karcolná a végeredmény. Nem fog kiderülni, mert pont ez a tét, hogy ne derüljön ki. És akkor abba még bele sem gondoltunk, hogy miként aránylik ez a szám például a magyar oktatás lehangoló finanszírozásához. Vélt és valós demagógián innen és túl viszont a legnagyobb probléma mégiscsak ezzel a gátlástalan tempóval van. Amit öntudatos polgárnak és tisztességes embernek lehetetlen megemésztenie.

Nehezen eldönthető – ha egyáltalán -, hogy a Várba költözés arcpirító rongyrázása, a pusztító-pazarló megalománia a leginkább dühítő, vagy ez a Pintér-féle sunyi, cinikus, kollektív hülyének nézés. Bár a műszaki adatok ilyetén aljas titkosítását talán még el tudnám fogadni, de itt elsősorban a pénzügyi vonatkozások elrejtése az aggályos. Még egyszer: az állampárt szerint a pénz tulajdonosának semmi köze nincs ahhoz, hogy azok, akikre rábízta azt, mire szórják-herdálják és pontosan mennyit. Jobb helyeken az utolsó szaros vasig nyilvánosságra kell hozni minden egyes állami beruházás költségeit, miután az az adófizetők adója, illetéke, pénze, tulajdona, vagyona. A korábbi harcos úttörőkhöz hasonlóan Pintér Sándor belügyminiszter közben azon dolgozik, hogy ez még véletlenül se következhessen be. Ezért fizetik őt is. Hogy ilyeneket találjon ki és valósítson meg.

Mert Pintér azt akarja benyeletni velünk, hogy a 600 évre titkosított adatok ismerete nélkül a migránsterroristák sem a Várban, sem a vasúton, sem a repülőtéren, sem további kiemelten fontos létesítmény körül nem fognak robbantani. Értjük, persze. Hálásak is vagyunk érte. Hogy nem elég, hogy a kastélyokat-palotákat-földeket összeharácsolták, nem elég, hogy a király a Várba költözik, még ahhoz sem lehet közünk, mennyit költ magára a korrupció iránti mélyülő bizalmáról híres gazember.

Közben meg az van, hogy ez a felhajtás is ugyanannak a kormányzati koncepciónak a része, hogy ameddig van újságíró, aki kérdez, ameddig van jogvédő civil szervezet, amelyik kíváncsi, amíg van öntudatos polgár, aki tisztában van azzal, hogy mit lát, ameddig bárki utánajár és számonkéri a maffiát, addig ezek a csoportok önmagukban (terror)vesztélyt jelentenek az illetékesekre nézve. Miközben nemzetközi rangú bűnözők szomszédságában köpködik a szotyolát, nemzetközi bűnözőkkel üzletelnek és játsszák át nekik a közvagyont, nemzetbiztonsági kockázatot jelentő egyéneket engednek be röhögve az országba, nemzetbiztonsági kockázatra hivatkozva titkolóznak a saját polgáraik előtt. Ennyi van és ennyit jelent Pintér átlátszó vergődése. Nem a lopás és a nagyipari korrupció a nemzetbiztonsági kockázat, hanem az, hogy még van, aki ezt számonkéri rajtuk.


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése