2016. november 16., szerda

HÍRHAMISÍTÁS ÉS ATOMERŐMŰ-REKLÁM, AVAGY MEDDIG SÜLLYED MÉG A TV2?

MAGYAR NARANCS - HÍRNARANCS
Szerző: narancs.hu
2016.11.15.


A fideszes propagandatévé a Harcosok Klubjának babérjaira tör, Hosszú Katinka szerint Gyárfásnak mennie kell, a Kiscsibész tér egy nap alatt felszabadult...

Hírhamisításra per

Pert indít a Jobbik „a fideszes médiabirodalom” több sajtóorgánuma ellen hírhamisítás miatt, jelentette be ma Dúró Dóra. A párt azután akadt ki, hogy tegnap a Tv2 konkrétan hírhamisítóvá lépett elő, és egy aprócska vágással máris a saját (és a kormány) ízlésének megfelelő mondatot kreált és adott Vona Gábor szájába. A Jobbik elnöke ugyanis arról beszélt, hogy járt értelmiségi összejövetelekre, ami egyébként Orbán Viktor polgári köre, a Szövetség a Nemzetért Polgári Kör volt. A Tények a mondat második felét lenyisszantva hozta le az anyagot, azt sugallva, hogy Vona elismerte Terry Black (a Tv2 hiteles hírforrása) vádjait, miszerint melegbulikban vett részt.

Ezt persze fotóval is bizonyították, amiről szintén bebizonyosodott, hogy nem az, aminek látszik, így a Jobbik médiahatósági panaszbeadvánnyal élt és polgári pert indít a csatorna ellen. Ahogy terveik szerint a PestiSrácok, az Origo, a Lokál és a Ripost ellen is. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság még a párt bejelentése előtt az Index kérdésére azt válaszolta, még nem tudják, indítanak-e a csatorna riportjai miatt eljárást.

Harcosok Klubja

És ha nem lett volna elég az elmúlt pár nap néhány gyomorforgató Tv2-s riportja, a csatorna elképesztő technikai bravúrral még az atomerőművet is megpróbálta nézői körében kicsikét népszerűsíteni. A Forbesnak a csatorna sajtóosztálya ezzel magyarázta a Harcosok Klubjában azért jobban működő effektet: „November 10-én, a tudomány világnapja alkalmából egész napos együttműködésünk volt az MVM Pakssal, melynek keretén belül pillanatreklám-, más szóval sting megjelenések is voltak.” A reklámtörvény egyébként tiltja a tudatosan nem észlelhető reklámokat. Bár az MVM-et népszerűsítő kép roppant bénán és sokszor egymás után lett bevágva, úgyhogy alig nevezhető tudatosan nem észlelhetőnek.

Ma egyébként kiderült az is, hogy lelép a Tv2-től a Tények felelős szerkesztője, Balogh Zsuzsa, hivatalosan családi okokra hivatkozva...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.