2016. november 21., hétfő

JUTÁNYOSAN BÉRELNE LAKÁST A BUDAI VÁRBAN? INDULJON POLGÁRMESTERNEK!

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: Katona Fruzsina
2016.11.20.


Ezekről ne maradj le!

Rogán bizalmasa: a zugi ügyvéd, aki nem is dolgozhatna ügyvédként (ÁtlátszóIndex)
A Buda-Cash ügy vádlottjai vígan tevékenykednek (HVG)
Épül-szépül a Rogán testvérek nyaralója (Átlátszó Videó)

Ha van 3 perced:

Rogán bizalmasa: a zugi ügyvéd, aki nem is dolgozhatna ügyvédkéntKertész Balázs svájci luxuslakása frankban is milliós értékű, a zugi tóra néz. Az ős Rogán-szövetséges az Opal Szolgáltató Zrt. igazgatósági tagja, ahol tavaly 800 millió forint volt az osztalék. Áprilisban adta meg a cégbíróságon új, svájci címét. Közben úgy tűnik a Monavisban betöltött ügyvezetői pozíciója miatt nem is dolgozhatna ügyvédként Kosik irodájában. (Átlátszó,Index)

A Buda-Cash ügy vádlottjai vígan tevékenykednekNem született rendelet a brókervagyon védelméről. A Buda-Cash károsultak abban sem lehettek biztosak, hogy megvan-e az értékpapírjuk, miközben az ügy vádlottjai tudhatták, hogyan áll a Brókerház felszámolása, mivel részvényesek a (korábban Buda-Cash, ma már) 4B Vagyonkezelőben. Ez utóbbi aktívan részt vesz a Mészáros közelébe került Opimus működésében. De a cégháló vagyonából Matolcsy unokatesvére felé is szivároghatott valami. (HVG)

Épül-szépül a Rogán testvérek nyaralójaRogán Antalnak nem a korábban egyre növekedő Pasa parki lakása az egyetlen jelentős ingatlana. A balatonlellei nyaralót nagymamája nem sokkal halála előtt vásárolta, kérdés persze, honnan volt rá pénze a nyugdíjas hölgynek. Nemrég csak a látható, kültéri részeken több millió forintnyi felújítási munkálatot végeztek, bár ennek nincs nyoma sem Rogán, sem a társtulajdonos testvérének, Szakonyfalu polgármesterének a vagyonnyilatkozatában. (Átlátszó)

Jutányos áron bérel önkormányzati lakást a Várban a polgármesterAz egyik legdrágább környéken, a Várnegyedben szerzett bérleti jogot a kerületi polgármester egy önkormányzati lakásra. Igaz, a pályázaton bárki elindulhatott, de kérdés, melyik önkormányzati alkalmazott döntött volna polgármestere kárára? Ráadásul csak havi 80 ezer forint bérleti díjat fizet, ami kb. 3-4-szer kevesebb, mint a környék átlagára. Egyébként van még 2 ingatlanja és néhány furcsaság is fellelhető a vagyonnyilatkozatában. (MNO)

Pharaon ujjlenyomata ott van Pintér levelébenJuhász Péter nyilvánosságra hozott egy belügyminiszteri levelet, amelyben ott van Ghaith Pharaon ujjlenyomata. Pintér Sándor írta a szaúdi nagykövetségnek, azt részletezi benne mit tudnak a magyar hatóságok az üzletemberről. Colleen Bell amerikai nagykövet szerint nincs szó titkosszolgálati játszmáról: reméli, hogy a körözött bűnöző Pharaont sikerül az igazságszolgáltatás elé állítani. (ATV, Index)

György Péter végül mégis segítette az újságírók munkájátAz Átlátszó először az állami tulajdonú Szépművészeti Múzeumtól és a Városliget Zrt.-től próbálta megtudni ki és mennyi közpénzért ad tanácsot Baán László Liget-projektért felelős miniszteri biztosnak. Ezen az úton egyelőre nem érkeztek válaszok, hosszas huza-vona után azonban György Péter elárulta mennyiért és melyik cégnek dolgozott. Bár jogszabály kristálytisztán nem mondja ki, de a korábbi alkotmánybírósági döntéseket figyelembe véve ez nemcsak erkölcsi kötelessége volt. (Átlátszó)
 
Ha van még két perced:

Három szakaszra bontva a procedúrát, új közbeszerzéseket írnak ki a 3-as metró felújítási munkálataira, mert vállalhatatlanul magas árakkal pályáztak a jelentkezők. (MNOMNO)

Pintér Sándor belügyminisztert soha nem hallgatták ki, még tanúként sem, pedig már az olajszőkítési botrányban is felmerült a neve. A volt főrendőrnek számos más tisztázatlan ügye is van. (Slejm)

Welsz Tamás élettársát azzal vádolják, hogy egy Welsz fiának járó Cadillacet próbált visszadátumozással eladni. Egy kanadai üzletember szerint az autót eleve a nőnek szánta Welsz. (Átlátszó)

Visszadobta a Közbeszerzési Hatóság elnöke a vizes vb egyes közbeszerzéseit, mert nem indokolták meg eléggé, miért tárgyalásosak a tenderek. Idén 6,5 milliárdot akartak költeni. (Átlátszó)

Öt éves a korrupció elleni összefogás, aminek alig van látszatja. Papíron évről-évre javul a közszférában a korrupció elleni védelem, legalábbis az Állami Számvevőszék vezetője szerint.(444)

Szépen terjeszkedik Mészáros Lőrinc: a felcsúti Mészáros Gasztro Kft. felszámolásból vásárolt meg egy óbaroki fogadót. (Átlátszó)

Székelyudvarhely sincs messze, ott is sokat számít egy helyi sajtóorgánum fennmaradása szempontjából mennyit költ el benne reklámra a polgármesteri hivatal – adatpert nyert az Átlátszó Erdély.(Átlátszó Erdély)

Távozik az RTL magyar származású üzletfejlesztésért felelős alelnöke, aki emellett a Magyar RTL Televízió Zrt. elnöke is volt, és a csatorna politikai ügyeit is egyengette – Rogánnal nehezebben jött ki, mint Lázárral.(444)

A Transparency International kutatása szerint a magyarországi fiatalok elsődleges hírforrása nem a Facebook, és az újságírók feladatának tartják, hogy felhívják a figyelmet a korrupciós ügyekre. (Kreatív)

Farkas Flórián parádés interjút adott a Magyar Időknek. Az Országos Roma Önkormányzat elnökének nemrég az EU Csalás Elleni Hivatalának kérdéseire kellett felelnie(MNO)

A dunaszerdahelyi csapat meccsén Rogán Antal szomszédja, Csetényi Csaba egészen közel ült Orbánhoz, mint ahogyan a szlovák A Híd párt kormánytagjai is.(444)

Korrupciós ügy miatt kapott 264 millió dolláros büntetést az amerikai JPMorgan Chase bank: egy program keretében a leendő kliensek gyerekeit vették fel dolgozni.(Tőzsdefórum)

Adócsalási botrány a magyar autósportban: eddig hét ember került előzetesbe, de sokkal többeket is érinthet az akár hárommilliárd forintos költségvetési csalás. (Index)

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.