2016. december 23., péntek

A MUNKAVÁLLALÓK FIZETNEK RÁ A CAFETERIA-RENDSZER SZÉTVERÉSÉRE

TABUNYITOGATÓ BLOG
Szerző: Schmuck Erzsébet
2016.12.23.



A kormány évek óta a cafeteria-rendszer kivéreztetésén dolgozik, ez jövőre sem lesz másképp. 2017-ben drasztikusan megnő az Erzsébet-utalvány adóterhe, ami azt jelenti,ha továbbra is ez marad az egyik legkedveltebb juttatás a munkavállalók körében, akkor egy havi Erzsébet-utalványnak megfelelő összeggel csökkenhet a keresetük.

A módosítások szerint 2017-ben a SZÉP-Kártyán és a készpénz-cafeterián kívül nem lesz más béren kívüli juttatás, az Erzsébet-utalvány egyéb juttatásokkal együtt a magasabb adózású kategóriába kerül, az eddigi 34,51 %-kal szemben jövőre 43,66 % adó-és járulék terheli majd. Előzetes felmérések szerint azonban jövőre is az egyik legnépszerűbb juttatás maradhat az Erzsébet-utalvány, ami azt jelenti,a megnövekedett adóterhek mellett éves szinten egyhavi juttatástól eshetnek el a dolgozók.

Az LMP szerint ez is egyértelműen mutatja,a dolgozóknak fontos a cafeteria-rendszer,különösen igaz ez az alacsony jövedelmű dolgozókra, a kormánynak ezért nem a rendszer elsorvasztásán, hanem bővítésén kellene dolgoznia...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.