2016. december 8., csütörtök

AZ ELFELEJTETT FÜLKEFORRADALOM

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2016.12.07.


Ahogy közeledik az újabb "választás", egyre inkább "kormányváltásról" beszél az ellenzék. A rendszerváltás szóba sem kerül. Természetesen kormányváltásról sincs szó, semmi esélyük arra, hogy leváltsák a rendszeren belül az Orbán-kormányt. Ennek egyszerű oka az, hogy itt a kormány azonos a rendszerrel, és aki nem a rendszert váltja le, az soha nem fogja a kormányt sem leváltani a rendszeren belül.

Az pedig teljesen érthetetlen, hogy demokratikusnak mondott pártok hogyan akarnának kormányozni egy alkotmányosan bebetonozott diktatúrában. Ettől azért nem félnek, mert fel sem merül, hogy az Orbán által tartott "választásokon" rajta kívül bárki nyerhet. Ezt ők is tudják, azonban ez nem ad felmentést a kérdés megválaszolása alól. Hogyan indulhat demokratikus párt azért, hogy egy diktatúrát kormányozzon? Miközben azt is tudják, hogy az ország kormányozhatatlan, ha nem Orbán kormányoz. Mégis eljátsszák, mintha itt valódi választások lennének.

A "választás" kifejezés egyébként is csak idézőjelben értendő, mert az Orbán-rendszerben igazi választás nincs, csak voksolás van. A választás azt jelentené, hogy egyenlő esélye van mindenkinek arra, hogy nyerjen, és a kormányzati hatalmat demokratikus úton meg lehet szerezni, Orbán kormányát le lehet váltani. Erről azonban szó sincs.

Ezzel az ellenzék éppen úgy tisztában van, mint minden józan ember, aki ismeri a NER választási törvényét, a nyilvánossághoz jutás és a kampányolás lehetőségeit, az induló pártok egyenlő esélyeit ahhoz, hogy eljussanak a szavazókhoz. Itt voksolni lehet, de választani nem. Az utolsó választás 2010-ben volt, amit Orbán fülkeforradalommá nyilvánított, ami azt jelentette, hogy itt több igazi választás nem lesz.

A fülkeforradalomról pedig el tetszettek feledkezni, amikor Magyarország kormányzója bejelentette igényét az állandó hatalomra, és a kétharmados többséget forradalommá nyilvánítva bejelentette, hogy őt voltaképpen egy új rendszer felépítésével bízták meg. Az új rendszer lényege, hogy nincs többé szabad választás, nincs többé népakarat. A nép 2010-ben egyszer és mindenkorra őt választotta meg. Ez volt a fülkeforradalom lényege.

Amit azóta "választásnak" neveznek, nem más, mint a demokrácia hamis látszatának a fenntartása, annak kinyilvánítása, hogy a nép elfogadja a fülkeforradalmat és annak orbáni értelmezését. Elfogadja, hogy az alkotmányos rend megdöntése "törvényes" volt. Legitimálja a diktatúrát, és arra szavaz, hogy a diktatúrát legitimáló ellenzék pártjai milyen arányban osztozkodnak az árulásukért kapott pénzen.

A magukat "ellenzékinek" nevező pártok nem a rendszer ellenzékei, mert akkor nem lenne szabad sem elfelejteniük, sem legitimálniuk a fülkeforradalmat, hanem teljes bojkottot kellene hirdetniük, a rendszer és a nem demokratikus választások teljes bojkottját. Követelniük kellene az alkotmányos rend helyreállítását, az államellenes bűncselekmény elkövetőinek felelősségre vonását. Ez lenne egyedül az ellenzékiség lényege. Hogy mit csinálnak ezek a bűnözők, nem számít. Csak az számít, hogy ez egy törvénytelen rendszer, amit nem legitimálhatnak, nem fogadhatnak el.

A Nemzeti Együttműködés Rendszere azt a rendszert váltotta fel, amelyben lehetett még demokratikusan választani. Azt a rendszert Orbán eltörölte. Aki azt állítja, hogy Magyarországon valódi, egyenlő, demokratikus választások vannak, az hazudik. Aki ilyen választáson részt vesz, akár jelöltként, akár szavazóként, az elárulja a jogállam, az Alkotmány, a Köztársaság megvédésére vonatkozó alkotmányos kötelezettségét. Aki demokrata, az bojkottálja Orbán rendszerét. Aki a szavazáson résztvesz, bárkire adja a voksát, Orbánra szavaz...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.