2016. december 3., szombat

IDEGENTŐL IDEGENIG

SZÍNEK ÉS FOLTOK BLOG
Szerző: GÖBÖLYÖS N. lÁSZLÓ
2016.12.03.


Paul Simonról mindenki azt gondolja, hogy egy csendes, szelíd ember. A madridi El País Donald Trump megválasztását követő napon beszélt meg telefoninterjút a magyar ősökkel rendelkező muzsikussal, akit azonban annyira feldúlt a republikánus jelölt győzelme, hogy az interjút két nappal el kellett halasztani.

„A vita nem összpontosulhat Trump személyére, hanem arra a nagy számú emberre, akik annyira elfelejtettnek érezték magukat, hogy rászavaztak. Azért meglepő, ami történt és a nemzeti kommunikáció megteremtését innentől kell kezdeni” – mondta Simon, aki októberben ünnepelte 75. születésnapját.

A dalszerző-énekes-zenész új albuma, a Stranger To Stranger bemutatására indul turnézni hamarosan többek között Spanyolországba, ahol Bilbaóban és Madridban lép fel. Az album a tőle megszokott témákkal, a szerelemmel, a halállal, a spiritualitással foglakozik, de a nemzeti identitással is. A Cool Papa Bell című dal például tiszteleg a legendás afro-amerikai baseball-játékos előtt, aki a pályán harcolt a 30-as, 40-es évek faji szegregációja ellen.

Fontos dolog erre emlékeztetni, véli Simon, most, amikor Trump kész kitoloncolni a dokumentumokkal nem rendelkező bevándorlók millióit és falat akar emelni a mexikói határon.

„Tartok megválasztása következményeitől. Tisztelem azokat, akik rászavaztak, de egy autoriter, gátlástalan alakot látok benne. Nem az országomból, hanem a választási eredményből ábrándultam ki. Vizsgálni kell, hogy mi történt. Hogyan történhetett, hogy egy ilyen ember kerülhetett hatalomra? Az alkotmányban nincsenek ilyen dolgokra vonatkozó szabályok.”...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.