2016. december 27., kedd

IVÁNKA TRUMP LESZ AZ IGAZI FIRST LADY

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2016.12.26.


Talán nem vagyunk túl illetlenek, ha megállapítjuk, hogy Melania Trumpot nem az esze miatt vette el Donald. Erről nemcsak a róla megjelent pornóképek győzhetnek meg bárkit, hanem Melania híres ellopott beszéde és nyilvános szereplései is. Trump viselkedése is pontosan kifejezi, mit gondol a feleségéről, aki inkább megtűrt ember a családban.

Az sem véletlen, hogy a kisfia iskolájára hivatkozva Melania nem is költözik a Fehér Házba, hanem New Yorkban marad. Trump el akarja rejteni. Milyen család az ilyen? Megy viszont Washingtonba Donald Trump lánya, Ivánka Trump, aki nemcsak az anyja szépségét örökölte, hanem az eszét is. Okos nő, akire büszke az apja, s akinek egy rendkívül ambíciózus férje van.

Ivánka Trump egyelőre nem költözik a Fehér Házba és nem foglalja el a First Lady irodáját sem, de a végső célja ez. Az igazán nagy szám nem a mentális problémákkal küzdő Trump megválasztása, hanem a hosszú távú terv, amiért Ivánka Trump és a férje Washingtonba költözik.

Ivánka férje, Jared Kushner, már régóta elnök akar lenni. Évek óta John F. Kennedy képe díszíti az irodája falát. Egyesek szerint gazdagabb, mint Trump, a pénzszerzés már nem motiválja. Neki az igazi kihívás az, hogy elnök legyen. Kushner egészen Trump elnökjelölti törekvéséig jól ismert támogatója volt a Demokrata Pártnak. Barátai mind demokrata politikusok voltak.

Ez a kapcsolatrendszer azután került háttérbe, hogy Trump republikánus színekben indult. Az közismert (még akkor is, ha ezzel kapcsolatban egy álhír is megjelent), hogy Trump azért indult republikánus színekben, mert a demokratáknál a Clinton klán mellett esélye sem lett volna, de a demokratáknál soha az életben nem vették volna komolyan. Populista demagógiára fogékony "hülyék" (ahogy Trump mondaná) a republikánus párt támogatói között vannak.

Hogy Kushner melyk pártot akarja elfoglalni, még nem lehet tudni, de Trump bizalmas tanácsadójaként vélhetően a Republikánus Párt lesz az. Szakemberek szerint Trump a Twitter üzenetei alapján is diagnosztizálható elmebeteg, amivel a veje nyilvánvalóan tisztában van. Apósa elnökségét arra akarja felhasználni, hogy utána maga költözzön a Fehér Házba...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.