2016. december 5., hétfő

JELENTKEZZEN, AKIT MÉG NEM SÉRTETTEK HALÁLRA

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.12.04.


A nyugdíjasokat lealázták a nyugdíjemelés körüli cirkusszal, hülyét csináltak belőlük, úgy adva oda a 0.9% helyett az 1.6%-ot, mintha szívességet tennének, jóllehet saját törvényeikhez képest is hazudnak, mind a mai napig.
Törvény szerint inflációkövető a nyugdíjemelés, ők pedig ezt alátervezik, így a jogosnál kevesebbet fizetnek, a különbözetet pedig kamatmentesen használják több, mint egy éven keresztül.
Minden szakmailag elfogadható prognózis szerint az infláció mértéke meg fogja haladni a 2.4%-ot, de a GKI 3%-ot is prognosztizál.
Ez azt jelenti, hogy a kötelező juttatást felét átmenetileg lenyeli a kormány, miközben az infláció azért kifejti áldásos hatását a nyugdíjakra.
Egyébként is, az inflációs statisztikai adat, a valóság és a nyugdíjasok inflációérzete általában jelentősen eltér egymástól - ebben sok tényező játszik szerepet a statisztikai és a nyugdíjas statisztikai kosár összetételétől a Vezér vágyain át a nyugdíjasok vágyaiig.
Mondjuk, a KSH nem szokott csalni, legfeljebb nem mér, vagy nem propagál kedvezőtlen folyamatokat, de hát lássuk be, minden szervezet vezetőjében van némi konformizmus, ha elvárják tőlük, ha nem...

Maga az először bejelentett 0,9% sem váltott ki túlzott lelkesedést, sőt.
Ezt azonnal érzékelte Orbán, aki ha hatalmát bármi veszélyezteti, azt széllel szemben is megérzi ötezer kilométerről is.
Most is ez történt és azonnal reagált, volt miből.
A 0.9% és a három százalék közötti differenciából akadt miből, de ezzel nem tudta jóvátenni az előző sztárgázsi után bekövetkezett tömeges felzúdulást, a nyugdíjasok aktivizálódtak, pártalapításon törik a fejüket, és ha nem sikerül idejében beépíteni közéjük Orbán tégláit, még veszélyesek is lehetnek a diktatúrára.
Ezért aztán bevetették a csodafegyvert, a tízezer forintos Erzsébet-utalványt, melyet a nyugger még idén kézhez kap, merthogy jövőre állítólag megszűnik, és a kinyomtatott utalványokat csak mozdonyfűtésre lehet majd felhasználni.
Persze majd szabnak egy hosszabb beválthatósági határidőt, kicsit visszacsippentenek belőle, mert a boltosokkal azért fizettetnek valamennyit a beváltásért, csökkentve ezzel amúgy sem túl magas árrésüket, de hát ezt már megszoktuk, attól kell elvenni a pénzt, aki kiszolgáltatott.
45 után az volt a jelszó: "Fizessenek a gazdagok!", most meg az a jelszó, hogy "Fizessenek a csóringerek, öregek, betegek, nyuggerek!"
A kommunikációból pedig egyértelműen kitűnik, ez Nagyurunk személyes ajándéka hálás magyar nyuggereinek, akit a hálátlan nép különféle ötletekkel honorál, javasolva, hogy mit tegyen nagyurunk az utalványával...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.