2016. december 3., szombat

NEM A PROLIK MIATT JUTOTTUNK EL TRUMPIG, HAME MERT MÁR A VÉLEMÉNYEDET SEM MONDHATOD EL

24.HU - POSZT ITT
Szerző: Farkas Attila Márton
2016.12.03.


Trump győzelmével a retkes szexista és rasszista bunkók reakciós világuralma köszöntött be. A nemzetközi helyzet fokozódik, világszerte vesztésre áll a baloldal, s vele a kultúra és a humanizmus.

Mert a baloldal ugyebár a munkavállalót, az alkalmazottat, a kisembert, az elnyomottat védi a tőkéssel, a tulajdonossal, a munkaadóval szemben. Mert a baloldal a különféle etnikumok sajátos kultúráját védi, és harcol a hátrányos megkülönböztetés minden formája ellen. Mert a baloldal a melegek és nők egyenlőségét képviseli, és harcol mindennemű erőszak ellen, ami a gyengéket, nőket, gyerekeket, kisebbségieket éri.

Ezzel szemben látszik megerősödni világszerte a jobboldal, ami természetesnek tartja a verést és a megalázást, a megerőszakolást, a nők testi és szellemi alacsonyrendűségét, a szexuális kisebbségek üldözését, a rasszizmust. És persze tahó is. Ez a fehér, heteroszexuális férfitársadalom emelte fel és jutatta hatalomba azt, akiben felismerte önnönmagát: a bunkó, szexista és rasszista pojácát, Donald Trumpot.

Valóban ez történt?


Először is tisztázni szeretném, hogy nincs az a pénz, amiért én Trumpra szavaznék, ahogyan a Brexitet is aggasztó tendenciának látom, Putyinról és annak itteni hatásáról nem is szólva. Csakhogy. Mi is a baloldal ma az ún. „civilizált világban”? Mert a kurdoknál, vagy Nepálban, vagy akár Latin-Amerikában némileg más.

A proli nem korrekt politikailag

A nyugati baloldal minden szociális tiszteletkör vagy akár intézkedés mellett elsősorban a politikai korrektséggel és csatolmányaival (gender, stb.) azonos.

Márpedig a proli nem korrekt politikailag. De a nem fehér proli se korrekt politikailag. De még a nők többsége se korrekt politikailag. Politikailag egy társadalommérnöki értelmiségi elit korrekt, mely elit a legelitistább módon próbálja a maga utópiáját ráerőltetni a társadalomra, hol népneveléssel a sajtón keresztül, hol a törvényhozás közelébe jutva, többnyire manipulatív eszközökkel, de ha kell, az erőszaktól se riad vissza. A baloldal felülről, és nem alulról akarja megváltani – valójában a saját ideáihoz idomítani – a jónépet.

Ez az értelmiségi csoport évtizedek óta nevezi bunkónak a társadalom neki nem tetsző részét, meg azokat is, akikben csalódik, amikor nem rájuk szavaznak. Fogalma nincs a „népről”, az „utca emberéről”, a kocsmák, külvárosok, lepukkant iparnegyedek, falvak világáról. Üvegharangból szemléli a dolgokat, vagy ha úgy tetszik, elefántcsonttoronyból. Közhely? Persze, de ez semmit nem változtat azon, hogy igaz...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.