2016. december 1., csütörtök

NEM RIADNAK VISSZA AZ ÚJRAKEZDÉSTŐL

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Anita
2016.12.01.


Az újrakezdés képessége alighanem egyike a legfontosabb tulajdonságoknak egy ember életében, pláne, ha határátkelőről van szó. Anita Brüsszelben él a férjével, nem is először írt nekünk, lássuk hát, mi történt velük az elmúlt jó két évben!
 
Írtam már ide többször, hullámokban a kommentelés is rám tör. 2014-ben írtam utoljára, akkor költöztünk Brüsszelbe. Azóta sok minden változott, de mi még mindig itt vagyunk.
 
Az akkori barátom már a férjem. A macskáink száma változatlan, és a férj munkahelye is. Én új helyen dolgozom. Talán a 2014-es posztban megírtam, hogy az akkori belga munkahelyem kicsit visszalépés volt a magyar utolsó munkahely után (Sanoma, felelős pozícióból egy pici start-uphoz kerültem partner programot felügyelni), és amikor az egyik társtulajdonos teljesen megbolondult, majd a másik kilépett és elvitte magával a fél céget, jobbnak láttam szilárd talaj után nézni.
 
Szégyenteljes ugyan, de a 11 hónap alatt, amit a cégnél és Brüsszelben töltöttem, egy szó francia vagy flamand sem ragadt rám, és nem is tettem érte, hogy ragadjon, így amikor új hely után kellett néznem, a belga cégek mind kiestek.
 
Irány a faipar!
 
Szerencsére ez egy olyan város, ahol ez sem akadály, pár hét alatt rátaláltam egy amerikai székhelyű cégre, akik a brüsszeli kirendeltségre kerestek európai tevékenységért felelős marketing menedzsert.
Elvárt nyelvtudás: angol. Részletkérdés: fogalmam sem volt a fa- és faipari termékek feldolgozásával kapcsolatban semmiről. Hogy milyen fából milyen papír lesz, a papíroknak milyen osztályai vannak, milyen kemikáliákkal kezelik, és egyébként is mi a fene az a lignin.
 
Szerencsére a cég hozzáállása az, hogy a jó marketing tehetség kérdése, a fa- és papíripar pedig tanulható. Ugyanez visszafelé nem igaz. Egy interjún vettem részt telefonon a marketingért felelős alelnökkel, aki Bostonban ül a cég jelentős részével együtt, és egy személyes interjún a brüsszeli iroda vezetőjével, aki 15 perc informális beszélgetés után közölte, hogy ő velem szeretne dolgozni, és hogy majd küldenek ajánlatot.
 
Az ajánlat jóval kedvezőbb volt, mint az akkori, széteső cég juttatásai, így hamar felmondtam és két hét után kezdtem az új pozícióban. Szerencsére ez egy jó hely, jó a társaság és a munka is.

Sok a rendezvény, amire utazni kell, így legalább látok egy kis világot is, és mivel a marketing csapat összes többi tagja a bostoni irodában ül, néha velük is illik találkozni...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.