2016. december 13., kedd

TÁNC A NÉPSZABADSÁG SÍRJÁN

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.12.12.


A cím kíméletes az olvasóval, lehetne profánabb dolgokat is elképzelni, mint a tánc, de ezt az olvasóra bízom.
Mindenesetre ma megjelent a közlemény:
"Az OPIMUS GROUP Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (székhely: 1065 Budapest, Révay u. 10. továbbiakban: Társaság) tájékoztatja a Tisztelt Részvényeseket, hogy a Társaság egyszemélyes leányvállalata, az OPIMUS PRESS Zrt. (Cg. 01-10-048787) felkérése alapján a 100%-os tulajdonában álló Mediaworks Hungary Zrt. Igazgatósága megvizsgálta a Népszabadság című napilap újraindításának lehetőségét.
A vizsgálat lefolytatása alapján a Mediaworks Hungary Zrt. Igazgatósága nem látja sem racionális lehetőségét, sem gazdasági megalapozottságát a Népszabadság című napilap újraindításának."
Mecsoda meglepő fejlemény, az állunk leesett, csak nézünk kifelé a fejünkből mindahányan, akik még nem vesztettük el teljesen az eszünket, merthogy a pofátlanságnak ez a foka már olyan gusztustalan, hogy szinte szép.

A magyar sajtó vezető és mértékadó napilapja ugyanolyan undorító módon szűnt meg, mint amilyen undorító ez az egész rendszer, névadójával egyetemben.
A történet lezárása is éppen ilyen gusztustalan, hiszen a közlemény kiadója mindenkit hülyének néz, újságírót, olvasót egyaránt.
Azt szokták mondani, ha igazán jól akarsz hazudni, akkor gondoskodj arról, hogy az igazság egy-két eleme is szerepeljen a hazugságodban, és ez esetben is így történik.
Miután a napilap már hetek óta nem jelenik meg, természetesen elvesztette olvasói egy részét, előfizetőit teljesen, elvesztette újságíróit, szerkesztőit - egyenként is nehezen pótolható a veszteség.
Mint amikor egy antik bútort baltával szétvernek, utána hiába ömlesztenek a romok mellé két köbméter diófát, rendelnek mellé asztalosokat, abból antik bútor már soha nem lesz, legfeljebb, ha várunk kétszáz évig...
Az újság ugyanis nem papír meg nyomdafesték, mégcsak nem is az újságírók csapata, hanem történelem, tradíció, nehezen megszerzett és még nehezebben megtartott hitelesség, megbízhatóság, társadalmi befolyás, politikai mérték és érték, egy olyan elvont fogalom, melynek tulajdonságaival semelyik más sajtótermék nem rendelkezik.
Ha el akarjuk takarítani, a legcélszerűbb szétverni az infrastruktúrát és megfosztani a múltjától, mely jelen esetben az archívumot jelenti...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.