2017. január 29., vasárnap

HITLER IS TILTOTTA AZ ÁRJÁKNAK AZ ABORTUSZT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2017.01.28.



Talán emlékeznek sokan arra, hogy 2010-ben Hitler-plakáttal tiltakozott egy radikális abortuszellenes társaság Lengyelországban a terhességmegszakítás, a magzatok megölése ellen. A 200 nm-es molinó Poznanban azt hirdette, hogy "Az abortuszt a lengyel nők számára Adolf Hitler vezette be 1943. március 9-én."

A tiltakozók elfelejtettek arról beszélni, hogy a náci német birodalom hivatkozott törvénye úgymond megengedte a terhességmegszakítást a nácik által alacsonyabb rendűnek tekintett népcsoportok számára, míg az "árja fajú" németeknek megtiltotta. Az abortuszt alapvetően Hitler is elutasította, azoknál engedte (sőt követelte) meg, akiket egyébként is kiirtásra szánt. Azoknak már a gyerekei se szülessenek meg.

Mindezt az erős effectet annak kapcsán idézzük fel, hogy a washingtoni "Pro Life" tüntetésen résztvevők azért támogatták Trump megválasztását, mert ellenzi az abortuszt. Tegyük hozzá, politikai ellenfelei is ellenzik az abortuszt, csak nem a teljes tiltást tartják az életvédelem leghatékonyabb eszközének. Ellenkezőleg. Ezek a hölgyek, többségük keresztény hívő, ennyi erővel Adolf Hitlert is megválasztotta volna, mert ő is abortuszellenes volt.

De ha csak ez számít, és semmi más nem fontos, akkor a drága jó keresztény hívők szavazhattak volna Mussolinire és az olasz fasisztákra is, mert ők 1926-ra betiltották a fogamzásgátlás propagálását és emelték az abortusz miatti büntetési tételeket. Valami különleges abszurditás folytán mindig elnyomók, tömeggyilkosok és fasiszták voltak az abortuszellenesség legnagyobb zászlóvivői.

Miközben az abortuszellenes csoportok azokat nevezik "tömeggyilkosoknak", akik nem a teljes tiltással, hanem más módszerekkel igyekeznek minél több életet, anyákat és magzatokat megmenteni, ők valódi tömeggyilkosok pártján álltak nem egyszer. Ha csak a fenti lengyel példát nézzük, Lengyelországban Európa egyik legszigorúbb abortusz elleni törvénye ellen tiltakoztak éppen Hitlerrel demonstrálva.

Az erősen katolikus országban csak abban az esetben volt megengedett a terhesség megszakítása, ha a nő nemi erőszak vagy vérfertőzés következtében esett teherbe, ha veszélyben forgott az anya egészsége vagy élete, illetve, ha a magzatnál visszafordíthatatlan fejlődési rendellenességet találnak. Az amerikai liberálisok is hasonló esetekben adták volna az anya és a szakemberek kezébe a döntést. Nem az abortuszt támogatták, hanem az állam szerepét gondolták másképp, hogy ne az állam döntsön mindenkire és minden helyzetre egyformán érvényes tiltó szabályozással, hanem minden konkrét esetben az anya, a család és a szakemberek döntsenek. Így is bizonyos korlátok között.

Ennek ellenére a magukat tévesen "Pro Life" csoportoknak nevezők álhírekkel, hamis propagandával ferdítették el a liberálisok álláspontját, hogy igazuk legyen. Közönségesen hazudtak a drága jó keresztény elvtársak, például, hogy a liberálisok a 9. hónapban is engedélyezni akarják az abortuszt, s egyéb őrültségeket terjesztettek. A 9. hónapban történő terhességmegszakítást szülésnek hívják...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.