2017. január 25., szerda

HITVÁNY PROFESSZOROK KÖRE 2.

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Gusztos István
2017.01.25.



Jó volna azt hinni, hogy ezek a professzorok egyszerűen ostobák. Biztosan van közöttük nem egy igazi tökfej, de többségük mégiscsak jellemtelen, szolgalelkű alak… Nem elég, hogy föltűnő szervilizmussal „bírálnak”, még ünnepeltetni is akarják magukat „bátorságukért”. Igazán undorító.

Elnézést kérek, amiért magamat idézem:

"Ha beszélhetünk elviselhetetlenné vált értelmiségi árulásról, hát az ő esetükben meg kell tenni. Bár meggondolandó: címektől, rangoktól vagy akár tudományos teljesítményektől lesz valaki értelmiségi, vagy kell ahhoz magatartás is? Valami önállóság, minden fennálló kíméletlen – azaz amennyire csak lehet, részrehajlástól, megalkuvástól, főleg seggnyalástól mentes – bírálatára, értékelésére való állandó készenlét?"

Amit mellüket verve „kritikának” neveznek, csodálva önnön „értelmiségi szerepvállalásukat”, valójában gőgös gazdájuknak szóló hódolat, „piszkos szolgaének”. Kádár idejében is bátrabban, lényegre törőbben bíráltak, akik annak idején rendszerhű értelmiséginek tartották magukat, mint ez a társaság, amely fölháborító szemérmetlenséggel az első felelős magyar kormány mártír miniszterelnökéről nevezte el magát. Arcpirító az a készségeskedő gerinctelenség, ahogy visszapapagájkodják gazdájuk szavait…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.