2017. január 30., hétfő

IRRITÁCIÓ

HUPPA BLOG
Szerző: Ille István
2017.01.29.


Eddig csak egy megmondó embere volt Orbanisztánnak, jelesül maga a Nemzet Esze, aki megmondta, hogy’ is kell működnie Európának, de főleg Brüsszelnek.

Hála büszke szittyaságunk termelékenységének, született egy másik is, a Nemzet Tarajosgőtéje, aki meg megmondja, hogy’ is kell működnie a diplomáciának. A pubi szerint ugyanis vége a hagyományos diplomáciának. Ennek értelmében kijelenti, hogy gyümölcsöző együttműködésre törekszünk a meghatározó országokkal, úgy mint az USA, Kína, Törökország és Oroszország. Na, ez hagyományos diplomáciával valóban nem menne.

Ráadásul az sem a hagyományos diplomácia, hogy kellően sima nyelvvel, Putyin látogatása előtt pár nappala pubi kijelenti, hogy az Oroszország elleni szankciók nem érték el céljukat, ezért azokkal fel kell hagyni. Erre mi történik? Trump kijelenti, hogy egyenlőre nem foglalkozik vele, Theresa May pedig ragaszkodik a fenntartásához. Upppssssz.

A hagyományos diplomáciát illetően már kinevezése óta világos, hogy ennyire bunkó, faragatlan, pökhendi és minden diplomáciai érzéktől mentes külügyér még nem működött Európában. Kétségtelen, hogy nem hagyományos az a diplomácia, amit ez a majom gyakorol.

Node, miért is mondta ezt? Nos, az új milánói konzul, Csiszár Jenő kinevezése kapcsán. Mert hát neki szerinte kurva jó kereskedelmi és médiakapcsolatai vannak Olaszországban, és teljesen alkalmas, mivel fél évig főzőműsorokat vezetett arrafelé. Kétségtelen, a milánói makarónihoz jól érthet, de a diplomáciához?

Bár, ha fele annyira lesz csak bunkó, mint Szijjártó, már öregbítheti Magyarország hírnevét. Kíváncsi vagyok, Győzikét hova nevezik ki? Elvégre ő meg járt az USA-ban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.