2017. január 25., szerda

LÁZÁR JÁNOS ÚJABB HAZUGSÁGA ÉRETT BE

BERKECZ BALÁZS BLOGJA
Szerző: Berkecz Balázs
2017.01.25.



Lázár János újabb hazugsága érett be. Öt éve még arról hadovált, hogy a szerencsejáték ártalmas, és a kormány feladata, hogy megvédje a "legszegényebb, leghátrányosabb, legkiszolgáltatottabb rétegeket", most pedig a fideszes haverok játékgépekkel felszerelt kaszinót nyitnak az ország egyik legszegényebb megyeszékhelyén. 


Az mfor.hu írta meg kedden, hogy elkelt az utolsó előtti "kiadó kaszinó" is, melyet Pécsen nyithat meg a Seszták családhoz köthető üzletember érdekeltsége. Rutintalannak épp nem nevezhető a nyertes cég, hiszen tavaly nyitotta meg Győrben a kaszinóját.

Az mfor.hu arról is ír, hogy a nyertes Treff-Klub Kft. ügyvezetője az a kisvárdai Kruppa Zsolt András, aki az index.hu információi szerint Seszták Miklós fejlesztési miniszterrel is kapcsolatba hozható. Amellett, hogy a miniszter körében mozgott, Kruppa és Seszták felesége közös céget működtetett korábban. A cég tulajdonosa pedig az a Rákosfalvy Zoltán, aki sajtóinformációk szerint több szálon is kötődik az Orbán-rezsimhez: egyrészt feltűnt a fideszes többségű győri önkormányzat ügyvédjeként és dolgozott a Fidesz-frakciónak is.

Így már érthető, hogy miért nem jelent egy ilyen koncessziónál gondot az, hogy a Treff-Klub Kft. az elmúlt években nem folytatott érdemi tevékenységet, hiszen 2013 óta egy forint árbevétele sem volt (igaz, a 2016-os eredményeket majd csak május végén ismerhetjük meg). A cégnek 2015-benazért a nulla árbevétel mellett 1,7 millió forintos veszteséget is sikerült összehozni.

A fideszes maffiának viszont nem számítanak ilyen csekélységek, a pártos beágyazottság és lojalitás sokkal fontosabb. Így válhatott a legnagyobb hazai kaszinómágnássá Andy Vajna filmügyi kormánybiztos is, aki a Las Vegas Casino Kft. nevű cégén keresztül öt helyet üzemeltet Budapesten, köszönhetően annak, hogy tavalyelőtt a gyakorlatilag megkapta ajándékba az államtól az egész fővárosi szerencsejáték-piacot. Ebből már eddig is elég jól profitált, 2014-ben is hárommilliárdot kaszált a bizniszen. Tavaly jelentősen bővítette hálózatát, ami az eredményeken is meglátszik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.